FC Twente heeft ondanks schrikbarende start nog hoop tegen Fiorentina

FC Twente heeft een 2-1 nederlaag geleden in de eerste ontmoeting met Fiorentina in de laatste voorronde van de Conference League. In Florence was het niveauverschil in de eerste helft immens, waardoor Twente al snel tegen een 2-0 achterstand aankeek. Door een doelpunt van invaller Václav Cerny is een zege met één doelpunt verschil in Enschede genoeg om een verlenging af te dwingen.

Fiorentina
Fiorentina
2 - 1
FC Twente
FC Twente

Fiorentina trad aan zonder Luka Jovic en speelde met zes nieuwelingen ten opzichte van de eerste competitiewedstrijd tegen Cremonese (3-2 zege). Desondanks beschikte de thuisploeg over aanzienlijk meer kwaliteit dan Twente. Met name in de eerste helft was Fiorentina oppermachtig. De nummer zeven van het afgelopen Serie A-seizoen drukte het overwicht uit in een 2-0 voorsprong bij de rust.

Al na 81 seconden kwam La Viola op voorsprong. Na een voorzet van Cristiano Biraghi werd Nicolás González, ondanks de aanwezigheid van drie verdedigers van Twente, geen strobreed in de weg gelegd. Hij kon van dichtbij de 1-0 binnenkoppen; het was voor Twente de snelste Europese tegentreffer van de eeuw. De schade werd groter toen Arthur Cabral de bal na een half uur binnengleed op aangeven van Riccardo Sottil.

Op slag van rust voorkwam doelman Lars Unnerstall dat Cabral er 3-0 van maakte uit een kopbal. Jans greep in door Cerny en Mees Hilgers te laten invallen aan het begin van de tweede helft. De Enschedeërs kwamen na de rust beter mee met het niveau van Fiorentina. Het spel speelde zich meer af op de helft van de thuisploeg. De eerste echte kans leverde meteen de 2-1 op: Gijs Smal lanceerde Cerny, die opdook voor doelman Pietro Terracciano en met een gecontroleerd schot de verre hoek uitzocht.

Fiorentina appelleerde voor buitenspel, maar vond geen gehoor. Bovendien was er geen videoscheidsrechter aanwezig. Twente voelde dat er meer in het vat zat. Toch bleven grote kansen op de gelijkmaker uit. De 2-1 biedt in ieder geval een stuk meer perspectief voor de Eredivisionist, die in 2012 voor het laatst deelnam aan een Europese groepsfase.