FC Twente haalt 'komeetachtige' Menig terug naar de Eredivisie

Reacties

Een week na het sluiten van de transfermarkt heeft FC Twente toch nog een nieuwe speler vastgelegd. De transfervrije Queensy Menig heeft voor twee jaar getekend in Enschede.

FC Twente haalt 'komeetachtige' Menig terug naar de Eredivisie

Menig zat zonder club sinds zijn contract bij FC Nantes op Deadline Day werd ontbonden. 'Er ontstond wat financiële ruimte nadat Tom Boere, Jelle van der Heyden, Jeroen van der Lely en Alex Laukart op de laatste dag van de window vertrokken. Toen Queensy zijn contract bij Nantes net voor het einde van de window ontbonden had, hoefden we niet lang na te denken. Met zijn komeetachtige snelheid is hij van het type speler dat perfect bij dit FC Twente past. Hij kan als vleugelflitser zowel op links als op rechts uit de voeten. Goede leeftijd, Ajax-achtergrond, scorend vermogen en veel snelheid', zegt technisch directeur Ted van Leeuwen. 

Menig tekende in de zomer van 2017 voor Nantes, maar tot een optreden voor het eerste elftal kwam het nooit.  Zijn laatste officiële wedstrijd dateert van mei 2018, toen Menig nog op huurbasis uitkwam voor PEC Zwolle. In de seizoenen 2015/16 en 2016/17 had Ajax de rappe vleugelspits ook al aan PEC verhuurd. Tussendoor leende Nantes hem ook nog een half jaar uit aan League One-club Oldham Athletic. 'Queensy heeft weinig gespeeld vorig seizoen en zal dus ritme en inhoud moeten opbouwen', stelt Van Leeuwen. 'Dat kan prima bij ons, want met Zekhnini, Nakamura en Aitor hadden we al drie spelers voor de twee vleugelposities, maar vier is beter.'

Bij Twente krijgt Menig nu een nieuwe kans in de Eredivisie. 'FC Twente is een mooie club, een van de clubs die op mijn lijstje stond als ik in Nederland terug zou keren. Een aantal jongens ken ik al; met Wout Brama heb ik bij PEC Zwolle gespeeld en met Joël Drommel en Calvin Verdonk bij Jong Oranje. Ik ben blij hier te zijn, in een vertrouwde omgeving weer lekker voetballen. Ik kijk er naar uit', zegt de voormalig jeugdinternational, die in het shirt van PEC verdeeld over twee periodes al goed was voor vijftien doelpunten in 77 competitieduels. Bij Ajax kwam hij tot vijf optredens in de hoofdmacht, waarvan drie in de Eredivisie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.