FC Twente geeft statement af bij start Eredivisie Vrouwen

Reacties

De FC Twente Vrouwen (foto, archiefbeeld) zijn goed begonnen aan hun jacht op titelprolongatie in de Eredivisie Vrouwen. De Champions League-deelnemer zette vrijdag in eigen huis Excelsior Barendrecht opzij met 4-0.

FC Twente geeft statement af bij start Eredivisie Vrouwen

Op papier was FC Twente huizenhoog favoriet tegen Excelsior Barendrecht, dat vorig seizoen alleen Achilles '29 onder zich wist te houden. In de praktijk had de thuisploeg het lastig, althans voor rust. Het spel golfde in die fase op en neer en Excelsior Barendrecht zorgde geregeld voor dreigende momenten. Toch was het FC Twente dat de score opende: na ruim een kwartier sloeg Davinia Vanmechelen toe.

Bijna direct na de hervatting werd de opgave voor Excelsior Barendrecht er alleen maar moeilijker op doordat Bente Jansen voor de 2-0 zorgde. FC Twente drukte door en liep via Suzanne Giesen en nog eens Bente Jansen verder weg. Komende maand duelleert FC Twente in de eerste ronde van de Champions League met het Oostenrijkse SKN Sankt Pölten. De Tukkers overleefden deze maand de kwalificatieronde.

PSV
Ook PSV zette het seizoen in met een overwinning, hoewel de start op bezoek bij SC Heerenveen vals was. Melanie Bross zette de Friezen namelijk vroeg op voorsprong door een vrije trap te benutten. Nog in de eerste helft sloeg PSV keihard terug: via Jeslynn Kuijpers en Joëlle Smits namen de Eindhovenaren een 1-2 voorsprong. De zege van de bezoekers kwam na rust niet in gevaar en kreeg dankzij Sara Yüceil en Smits zelfs een nog fraaier aanzien: 1-4.

De ontmoeting tussen PEC Zwolle en ADO Den Haag eindigde in een 2-4 zege voor de bezoekers. Met twee doelpunten was Maartje Looijen productief bij de residentieclub, die wel een half uur in ondertal speelde door een rode kaart van Sharon Kok.

Play-offs
De eerste speelronde eindigt zondag met het duel tussen VV Alkmaar en Ajax, dat in de seizoenen 2016/17 en 2017/18 beslag legde op de landstitel. Tot de winterstop worden er tien speelrondes afgewerkt in de Eredivisie Vrouwen. Daarna volgen er in 2020 nog vier reguliere speelrondes, waarna de play-offs om de landstitel op vrijdag 3 april beginnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.