FC Twente draait verlies in seizoen van degradatie

Reacties

FC Twente heeft in het seizoen 2017/18 een netto verlies gemaakt van ruim drie ton. Dat maken de naar de Keuken Kampioen Divisie gedegradeerde Tukkers dinsdagochtend bekend op de clubwebsite.

FC Twente draait verlies in seizoen van degradatie

Twente schrijft het verlies van 319 duizend euro toe aan de tegenvallende sportieve prestaties en de daarmee samenhangende commerciële resultaten. Daarnaast heeft ook het besluit om afscheid te nemen van personeelsleden en trainers financiële consequenties gehad. Wel heeft de club door verbeterde afspraken in februari 2017 over het aflossen van langlopende leningen structureel lagere financieringslasten. De eerste helft van 2018 was daarvoor vrijwel aflossingsvrij.

Doordat Twente is gedegradeerd, moet de broekriem fors worden aangetrokken. De omzet, die afgelopen seizoen nog 29,9 miljoen euro netto bedroeg, daalt naar verwachting met 35 procent. Die daling had groter kunnen uitvallen, ware het niet dat supporters en sponsors zich solidair toonden met de club na de degradatie. Om de schade te beperken worden vacatures niet ingevuld, aflopende contracten niet verlengd en zijn aflossingen en rentebetalingen opnieuw opgeschort.

Het zijn tijdelijke maatregelen om het voortbestaan van de club niet in gevaar te brengen. Twente meldt dat het voor de continuïteit van de club noodzakelijk is om binnen afzienbare tijd terug te keren in de Eredivisie. Voor dit en komend seizoen is de clashflow veiliggesteld dankzij een aandelenprogramma waaraan het lokale bedrijfsleven deelneemt. In dat kader wordt nog gesproken met financiers over een schuldsanering, om ook op lange termijn gezond te blijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.