FC Twente dankt Spanjaarden, amateurclubs stunten

FC Twente heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de achtste finale van het toernooi om de TOTO KNVB-beker. De amateurclubs Kozakken Boys en AFC zorgden voor een flinke stunt.

FC Twente
FC Twente
4 - 2
Noordwijk
Noordwijk

FC Twente heeft de opwaartse lijn in de Keuken Kampioen Divisie te pakken en mag ook nog steeds dromen van bekersucces. In de Grolsch Veste werden de amateurs van Noordwijk verslagen. Na een dramatisch begin van Twente was het tussen de 28ste en 30ste minuut plotseling twee keer raak. De Spaanse spelmaker Javier Espinosa opende de score en zag zijn landgenoot Aitor Cantalapiedra (foto) de voorsprong verdubbelen.

Een rake kopbal van Noordwijk-aanvoerder Emiel Wendt bracht de spanning terug, maar die spanning was slechts van korte duur. Nog voor rust maakte Espinosa namelijk zijn tweede: 3-1. Die goal was hard nodig, want in de tweede helft was het wederom niet best wat Twente liet zien. Wendt bracht vlak voor tijd met zijn tweede doelpunt van de avond nog even de spanning terug, maar een stunt zat er niet in voor Noordwijk. Rafik Zekhnini bepaalde de eindstand zelfs nog op 4-2.

Kozakken Boys
2 - 1
Almere City FC

Almere City FC is een revelatie in de Keuken Kampioen Divisie en kan zich ook volledig op de competitie gaan richten. De ploeg werd dinsdag namelijk uitgeschakeld in het bekertoernooi door de amateurs van Kozakken Boys. Al in de tiende minuut zette Ahmed El Azzouti de thuisploeg op voorsprong. Tien minuten voor tijd maakte Stijn Meijer nog wel gelijk, maar na een ketser van doelman Chiel Kramer pakte Kozakken Boys in blessuretijd toch de winst. El Azzouti was wederom de gevierde man door na de fout van Kramer de bal het laatste tikje te geven.

Urk
Urk
0 - 1
Roda JC Kerkrade

Een kleine opsteker voor Roda JC, zo mag deze bekerwinst best genoemd worden. De Limburgers presteren al het hele seizoen buitengewoon moeizaam in de Keuken Kampioen Divisie en ook tegen Urk was het verre van overtuigend wat de ploeg van trainer Robert Molenaar liet zien. Gewonnen werd er wel en die zege kwam bijna volledig op het conto van Mohamed El Makrini. De middenvelder schoot vanaf 25 meter prachtig raak en zijn fraaie goal zorgde voor de beslissing in de wedstrijd.

SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 1
HFC
HFC

SC Cambuur heeft de bekerdroom van de Koninklijke HFC tot een einde gebracht. De club uit Leeuwarden speelde niet groots, maar won wel terecht. Justin Mathieu zorgde op aangeven van Nigel Robertha na twintig minuten voor de 1-0. Tyrone Conraad gooide het duel tien minuten na rust op slot door na goed doorkoppen van Omar El Baad de voorsprong te verdubbelen. Jacob Noordmans bracht de spanning nog wel terug, maar een stunt zat er niet meer in voor HFC.

AFC
AFC
1 - 0
TOP Oss
TOP Oss

AFC schakelde in de vorige ronde Telstar al op historische wijze uit en zorgde dinsdagavond wederom voor een enorme stunt door TOP Oss, dat afgelopen weekend nog met 1-5 won van NEC, uit het bekertoernooi te knikkeren. Hoewel de club uit Oss de beste kansen kreeg, was het AFC dat in het Olympisch Stadion de winst pakte. Het enige doelpunt op het kletsnatte veld werd na ruim een uur gemaakt door Yordi Teijsse. TOP eindigde het duel bovendien met tien man na een rode kaart voor Lorenzo Piqué in de 86ste minuut.