FC Twente bouwt verder aan Eredivisie-elftal met Spaanse Arsenal-verdediger

Reacties

FC Twente heeft de eerste versterking voor volgend seizoen binnen. De club uit Enschede heeft zich versterkt met de Spaanse verdediger Julio Pleguezuelo. De 22-jarige Spanjaard komt over van Arsenal en tekent een contract voor twee jaar in Enschede.

FC Twente bouwt verder aan Eredivisie-elftal met Spaanse Arsenal-verdediger

Met de komst van Pleguezuelo heeft FC Twente nu vier Spanjaarden in het team dat volgend seizoen onder leiding van de Spaanse coach Gonzalo García García terugkeert in de Eredivisie na het kampioenschap van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Ook Nacho Monsalve, Javier Espinosa en Aitor Cantalapiedra spelen in de Grolsch Veste. 'Het voelt goed hier nu te zijn, in dit prachtige stadion bij deze mooie club. Het contact met FC Twente is afgelopen tijd vrij snel gegaan en ik kijk er naar uit om hier straks te spelen. Aitor en Javier ken ik van mijn tijd bij Barcelona en het is mooi om straks samen met hen te spelen', laat de kersverse aanwinst weten op de website van de club. 

Pleguezuelo kwam in de jeugd uit voor Espanyol, Atlético Madrid en Barcelona waarna hij op zestienjarige leeftijd de overstap maakte naar Arsenal. Daar kwam hij vooral uit in het beloftenelftal. Tussendoor werd hij ook nog verhuurd aan Real Mallorca en Gimnastic de Tarragona. Één keer speelde hij mee in het eerste elftal van Arsenal. Dat was op 31 oktober 2018 in het Emirates Stadium tijdens het League Cup-duel met Blackpool. In die met 2-1 gewonnen wedstrijd vormde de Spanjaard het centrale duo met Shkodran Mustafi.

Technisch directeur Ted van Leeuwen is dolblij met de komst van de Spanjaard. 'Hij had meerdere mogelijkheden. We hadden Julio al langer op de radar, maar zijn contract met Arsenal liep nog door tot het einde van het seizoen. Hij viel op in de periode waarin hij was uitgeleend aan Gimnastic de Tarragona. Julio maakte diepe indruk door alle spitsen quasi achteloos uit te schakelen. Hij is niet de langste, maar verdedigt vooruit met een passie die aan Bruno Uvini doet denken. Bovendien is hij goed aan de bal en past derhalve perfect in het spel zoals we dat voor ogen hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.