FC Twente boekt zwaarbevochten overwinning op NEC

Reacties

FC Twente heeft dan eindelijk de tweede overwinning van het seizoen te pakken. De Tukkers versloegen NEC met een minimaal verschil en de grootst mogelijke moeite in de eigen Grolsch Veste (1-0).

FC Twente boekt zwaarbevochten overwinning op NEC

Pas na 67 minuten kon het publiek in Enschede voor de eerste maal echt opveren van zijn stoel. Het was de zojuist ingevallen Thomas Agyepong die uit een voorzet vanaf de linkerkant ineens uithaalde en leek te scoren. Maar daarbij was buitenom de debuterende doelman Benjamin Kirsten gerekend. De Duitser redde katachtig op de doellijn en bokste de bal over de achterlijn.

Lang nagenieten was er niet bij voor de goalie, want die ene opleving van FC Twente werd uit de daaropvolgende hoekschop alsnog beloond met een doelpunt. Verdediger Peet Bijen tekende uit de corner van Hakim Ziyech voor de openingstreffer, door de bal die na wat aanrakingen in het strafschopgebied voor zijn voeten belandde van dichtbij binnen te schieten.

De Tukkers, dit seizoen enkel tegen Roda JC Kerkrade goed voor drie punten, hadden het voor en ook na die goal lastig tegen het stugge NEC. Het balbezit en het initiatief was er wel, de kansen bleven uit. Datzelfde was te zeggen voor de promovendus, al lieten Mohamed Rayhi (bal op de paal) en Navarone Foor (redding doelman Joël Drommel) na de 1-0 nog wel enorme kansen noteren. Maar doordat de bezoekers niet meer tot scoren kwamen, boekte FC Twente de zo gewenste tweede zege van het seizoen. Een opsteker voor hoofdtrainer René Hake, die het seizoen afmaakt als eindverantwoordelijke.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.