FC Twente bezoekt Manchester en wil verder met talenten

Reacties

FC Twente is met Peet Bijen (21), Jelle van der Heyden (21) en Jeroen van der Lely (20) in gesprek over een nieuw langdurig contract. Ook werden de banden met Manchester City aangehaald.

FC Twente bezoekt Manchester en wil verder met talenten

Als het aan de club ligt, tekent Bijen (foto) een verbintenis voor drieënhalf jaar. De centrumverdediger uit Hengelo brak dit seizoen definitief door. Hij miste in deze competitie nog geen minuut. Ten aanzien van de uit Nijverdal afkomstige vleugelverdediger Van der Lely, die zich al even stormachtig ontwikkelt, wil FC Twente een optie voor twee extra contractjaren lichten. Ook Van der Heyden willen de Enschedeërs langer aan zich binden. De middenvelder speelt al sinds 2008 bij FC Twente en had zondag tegen Ajax zijn derde basisplaats van dit seizoen.

'De kwaliteit is altijd leidend en wij vinden dat deze jongens zich goed ontwikkelen', aldus technisch directeur Jan van Halst. 'Daarnaast komen deze spelers uit de eigen opleiding en dragen ze bij aan de voetbalidentiteit van FC Twente.'

Van Halst bracht vorige week samen met trainer René Hake een kennismakingsbezoek aan Manchester City. De Engelse topclub heeft dit seizoen met Enes Ünal, Bersant Celina en Yaw Yeboah drie spelers op huurbasis in Enschede. De transfers waren nog afgehandeld door de inmiddels vertrokken Ted van Leeuwen.

Van Halst: 'We hebben onze wederzijdse ervaringen uitgewisseld. Manchester City is zeer positief over het ontwikkelingstraject en de voetbalvisie waarmee hun spelers bij ons te maken krijgen. Aan het einde van het lopende seizoen gaan we opnieuw om tafel om te kijken wat we verder voor elkaar kunnen betekenen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.