FC Twente bevestigt miljoeneninjectie investeerders en hulp gemeente

Reacties

FC Twente krijgt vanuit twee kanten hulp op financieel gebied. Dat hebben de Tukkers woendagochtend bevestigd op de clubsite.

FC Twente bevestigt miljoeneninjectie investeerders en hulp gemeente

Dinsdagavond werd al gemeld dat de gemeente Twente te hulp schiet. Twente hoeft twee jaar geen rente en aflossing te betalen op een gemeentelijke lening, waarmee Enschede de club in totaal voor vier miljoen euro tegemoetkomt.

Daarnaast biedt een Twentse groep investeerders de helpende hand met een naar aandelen converteerbare lening voor een bedrag oplopend tot veertien miljoen euro. 'Deze steun voor FC Twente is een ongekende bundeling van krachten in onze regio', reageert directeur Erik Velderman verheugd.

'De steun van de investeerders en de gemeente Enschede zorgen voor een stabiele financiële basis, die nodig is om de ambitie van de club om binnen twee jaar weer terug te keren in de Eredivisie, te realiseren. Om op korte termijn de selectie vorm te kunnen geven hebben de investeerders FC Twente alvast toegezegd tijdig voor financiële middelen te zullen zorgen', verklaart Twente.

'De degradatie en de belastingclaim hebben grote financiële consequenties gehad voor onze club. Door fors dalende inkomsten, onder andere het mislopen van TV-gelden, was een aanpassing van ons personeel onvermijdelijk. Dit was echter nog niet voldoende om alle problemen het hoofd te bieden. Om naar een oplossing te zoeken hebben daarom de afgelopen periode talloze gesprekken plaatsgevonden met alle financiers/crediteuren over de financiële toekomst van de club', vertelt Velderman.

'FC Twente begrijpt dat het geduld van velen de afgelopen tijd op de proef is gesteld. Het proces waarin we met alle partijen zaten, vergde echter alle zorgvuldigheid, ook wat betreft de communicatie. Gelukkig is het geduld beloond. De steun en de loyaliteit die de club heeft mogen ontvangen, hebben we als hartverwarmend ervaren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.