FC Transfervrij: Europees sterrenensemble met oranje tintje

Reacties

De transfermarkt opent weer op 1 januari 2018 en dus zijn er door clubs talloze spelers met aflopende contracten te benaderen. VI stelde in FC Transfervrij een elftal samen met grote namen. 

FC Transfervrij: Europees sterrenensemble met oranje tintje

Iker Casillas
Een grootheid in Madrid en tot een paar maanden geleden de eerste keeper van FC Porto. De Spaanse Arjen Robben-beul is inmiddels 36 jaar, maar nog niet versleten. Zijn contract in Portugal loopt komende zomer af en vooralsnog ziet het er niet naar uit dat de Portugese grootmacht de verbintenis van de goalie gaat verlengen. Casillas is komende zomer gratis op te pikken en vanaf de start van de winterse transferperiode te benaderen voor een overstap. China? Europa? Wie weet wat.

Stefan De Vrij
Sinds zijn stormachtige ontwikkeling in de Serie A bij zijn club Lazio is De Vrij door de jaren heen meermaals gelinkt aan topclubs. Met name Chelsea had naar verluidt interesse in de Nederlander, wiens contract in de zomer van 2018 afloopt. Geen dikke transfersom meer voor de verdediger, maar vooralsnog gewoon transfervrij af te halen in Rome. De ex-Feyenoorder is al langere tijd in gesprek over een contractverlenging, maar besluit hij te willen vertrekken, dan is De Vrij voor vele Europese defensies een gratis toevoeging aan de selectie. Wat wordt zijn vervolgstap?

Stefan de Vrij kende zat pieken en dalen bij Lazio. Blessures en hoogtepunten wisselden elkaar af. Deze zomer eindigt zijn verbintenis in Rome. Waar ligt zijn toekomst?
Stefan de Vrij kende zat pieken en dalen bij Lazio. Blessures en hoogtepunten wisselden elkaar af. Deze zomer eindigt zijn verbintenis in Rome. Waar ligt zijn toekomst?

Giorgio Chiellini
Een naam waarbij je denkt: echt waar? Ja, Chiellini is na dit seizoen transfervrij. De stopper van Juventus is niet weg te denken uit de verdediging van De Oude Dame, maar mogelijk komt er een einde aan een dertienjarig dienstverband. De klassieke verdediger, ook voorbeeldstudent met een cum laude-diploma in bedrijfskunde, heeft een aflopend contract in Turijn. In oktober werd hij – net als De Vrij – door The Sun gelinkt aan Chelsea. Is een hereniging met manager Antonio Conte in de maak?

Daley Blind
Louis van Gaal haalde hem in 2014 van Ajax naar Manchester United. Blind speelde de laatste jaren regelmatig, maar is langzamerhand op het tweede plan van manager José Mourinho geraakt. Het vroegtijdig wisselen van Blind tijdens het bekerdebacle tegen Bristol City (2-1 verlies) lijkt de nekslag te zijn geweest. De creatiefste Oranje-international mag vertrekken en als United de optie in zijn contract niet licht, is hij komende zomer transfervrij op te halen. Barcelona en Real Madrid zijn volgens geruchten gegadigden om Blind in te lijven.

Fernandinho
'De beste, onzichtbare middenvelder ter wereld' schreef VI dit jaar. Maar de oogappel en steunpilaar van manager Pep Guardiola bij Manchester City is gewoon transfervrij komende zomer. Een verlenging van zijn contract in Engeland behoort tot de reële mogelijkheden, al zijn clubs vanaf de eerste maand van het nieuwe jaar geoorloofd om met de Braziliaan te praten. Waar Fernandinho na het WK in Rusland speelt? Het wordt gauw duidelijk. 

Leon Goretzka
Duitse media linken de middenvelder van Schalke 04 aan Liverpool. De ster van de club uit Gelsenkirchen heeft een verleden bij VfL Bochum, waar hij zich al in de kijker van Real Madrid speelde. Blessures gooiden lang roet in het eten, maar de laatste seizoenen heeft hij zich opgewerkt tot een stabiele speler in de Bundesliga en van Die Mannschaft

Mesut Özil
Hij kan niet ontbreken in dit elftal: Özil. De soap omtrent zijn contractverlenging bij Arsenal is al langer gaande, waarbij vooralsnog een nieuwe verbintenis in Londen er niet lijkt in te zitten. Manchester United ligt als kaper nadrukkelijk op de kust en de vraag is: wil Arsenal nog een transfersom voor Özil vangen, of laten ze hem in de zomer zonder één cent te ontvangen gaan? De voorkeur van de assistkoning lijkt duidelijk: hij wil opnieuw werken met Manchester United-manager Mourinho. Net als hij al deed in zijn tijd bij Real Madrid in Spanje.

Juan Mata
Nog een creatieveling die de revue passeert in het elftal van FC Transfervrij. Mata's contract loopt ook af bij Manchester United en de vraag is of de club langer door wil met de Spanjaard. Mata pakt nog geregeld zijn wedstrijden mee, maar een échte sterkhouder is hij niet. Desondanks staat zijn coach Mourinho open voor een langer verblijf van de speler waarmee hij al samenwerkte in hun gezamenlijke tijd bij Chelsea. Mata wees naar verluidt een transfer naar China al af.

Alexis Sánchez
Het is een soortgelijk verhaal als dat van Özil. Beiden zijn sterren bij Arsenal en kunnen gratis de deur uitlopen in de zomer. Manchester City wil Sánchez al langer aan zich binden en die wil lijkt realiteit te worden. De Chileen is niet happig om een verlenging bij de equipe van Arsène Wenger en ziet een vertrek wel zitten. Toch houdt zijn huidige coach een slag om de arm. 'Niemand weet wat zal gebeuren', zei Wenger in gesprek met Engelse media.

Pep Guardiola en Alexis Sánchez werkten al samen bij Barcelona. Mogelijk wordt het duo bij Manchester City herenigd.
Pep Guardiola en Alexis Sánchez werkten al samen bij Barcelona. Mogelijk wordt het duo bij Manchester City herenigd.

Zlatan Ibrahimovic
Met enige bombarie bleef de Zweed langer bij Manchester United om sterker terug te keren na zijn kruisbandblessure. Sinds zijn rentree heeft Zlatan nog niet kunnen overtuigen. Het is de vraag of United met de ervaren man door wil, al heeft Mourinho een uitstekende band met de aanvaller. In het verleden werd Zlatan meermaals gelinkt aan een transfer naar de Major League Soccer in de Verenigde Staten en mogelijk is die deze zomer in de maak. Vanaf 1 januari zal langzaamaan meer duidelijk worden over de toekomst van de ex-Ajacied.

Arjen Robben
De derde en laatste Nederlander in dit elftal en nog steeds belangrijk voor Bayern München: Robben. De rechtsbuiten heeft het erg naar zijn zin in Duitsland en kan nog makkelijk mee met het niveau. Met het beëindigen van zijn interlandloopbaan komt de focus nóg meer te liggen op presteren bij zijn club. Welke dat is, is nog ongewis. Wél wil Bayern-coach Jupp Heynkes graag het contract van Robben verlengen. Een terugkeer naar jeugdliefde FC Groningen lijkt nog wat vroeg. Wordt vervolgd…

Blijft Arjen Robben in het - in de winter - frisse Duitsland actief?
Blijft Arjen Robben in het - in de winter - frisse Duitsland actief?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.