FC Porto betaalt drie miljoen euro voor Marc Janko

FC Porto heeft drie miljoen euro overgemaakt aan FC Twente om spits Marc Janko (28) vast te leggen. Dat maakt de nieuwe werkgever van de Oostenrijkse spits in een persbericht bekend.

FC Porto betaalt drie miljoen euro voor Marc Janko

Janko, die voor drieënhalf jaar tekende bij de Portugese kampioen, kwam op de slotdag van de transferperiode tot een overeenkomst met Porto. De clubs waren er al eerder uit, al was het in laatste instantie wachten op een bankgarantie vanuit Portugal.

Porto heeft in de verbintenis van Janko een gelimiteerde afkoopsom op laten nemen. Wanneer een club twintig miljoen euro neerlegt, kan Porto een transfer niet weigeren. Het bepalen van dergelijke hoge afkoopsommen is algemeen gebruik in Portugal.

Op zijn Facebook-account meldde Janko eerder op de dag de definitieve overeenkomst. Bovendien stak hij zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken. 'Met grote vreugde kan ik laten weten dat ik nu speler van FC Porto ben. Persoonlijk is het op sportief gebied een grote vooruitgang maar ook een uitdaging. Porto is een Europese topclub met ambities. Ik voel me vereerd dat ik mag spelen voor de club.'

De aanvaller laat FC Twente met een goed gevoel achter zich. 'Ik wil FC Twente bedanken voor een prachtig anderhalf jaar. Mijn tijd in Nederland is goed geweest voor mijn carrière, ik had het niet willen missen.'

Janko speelde in twee jaar voor FC Twente 46 competitiewedstrijden waain hij 24 keer het net vond. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's