FC Kopenhagen verovert derde Deense titel

FC Kopenhagen heeft zondag op de laatste speeldag voor de derde keer in de clubhistorie de Deense landstitel veroverd. De ploeg van de Zweedse trainer Hans Backe won thuis overtuigend met 4-1 van Aarhus GF en bleef titelconcurrent Brøndby IF uiteindelijk vijf punten voor in de eindrangschikking.

FC Kopenhagen verovert derde Deense titel

De doelpunten van de landskampioen kwamen op naam van Bora Zivkovic, Todi Jónsson, Hjalte Bo Nørregaard en Thomas Røll. Namens Aarhus GF scoorde Morten Duncan Rasmussen tegen.

Hoewel FCK het seizoen begon als uitgesproken titelfavoriet, zag het er lange tijd naar uit dat juist aartsrivaal Brøndby het landskampioenschap voor zich zou opeisen. Na de winterstop verspeelde FC Kopenhagen een voorsprong van negen punten op de stadgenoot, die dankbaar profiteerde en op twee speeldagen voor het einde de koppositie heroverde.

Brøndby kon vorige week woensdag in een rechtstreeks duel met FC Kopenhagen de titel veiligstellen, maar bezweek onder de zenuwen en verloor voor eigen publiek met 1-0. Uiteindelijk verloor Brøndby zondag ook haar laatste competitieduel: tegen Silkeborg IF werd het 4-3.

Voor FC Kopenhagen, dat in 1992 ontstond uit een fusie van KB en BK 1903, was de landstitel het derde kampioenschap na de successen van 1993 en 2001. Inclusief de twee bekerzeges in 1995 en 1997 en de twee Super Cups van 1995 en 2001 heeft de club nu zeven hoofdprijzen gewonnen in zijn korte bestaansperiode.

Het Odense BK van de Nederlander Fernando Derveld boekte op de laatste zege een belangrijke 2-1 zege op Køge BK en finishte daarmee op de vierde plaats in het eindklassement. Die plaats geeft recht op deelname aan het UEFA Cup-toernooi, iets wat de ploeg vorig jaar ook lukte.

Bekijk hier al onze video's