FC Groningen zonder clubtopscorer tegen Feyenoord

FC Groningen moet het zondag, als de club het in De Kuip opneemt tegen Feyenoord, andermaal stellen zonder Tim Matavz, die kampt met een liesblessure.

FC Groningen zonder clubtopscorer tegen Feyenoord

De topscorer van De Trots van het Noorden, dit seizoen goed voor vijftien doelpunten in de Eredivisie, sukkelt sinds vorige week met de kwetsuur. Hierdoor bleef de Sloveen afgelopen zaterdag in het thuisduel met Roda JC (1-4 verlies) voor de eerste keer dit seizoen aan de kant. 'We moeten kijken hoe het zich gaat ontwikkelen, maar ik verwacht niet dat hij er tegen Feyenoord weer bij is', vertelt trainer Pieter Huistra.

Petter Andersson (knie) en Oluwafemi Ajilore (kuit) moeten de wedstrijd in Rotterdam vermoedelijk ook aan zich voorbij laten gaan. Huistra hoopt wel weer een beroep te kunnen doen op linksback Fredrik Stenman, die tegen Roda JC zijn knie overstrekte. Ook Gonzalo García, die hinder aan zijn bovenbeen ondervindt, is tegen Feyenoord weer van de partij.

'Wedstrijden in De Kuip zijn altijd speciaal', zegt Huistra. 'Er zal onder de spelers een gevoel heersen dat er revanche moet worden genomen voor de nederlaag tegen Roda JC. We staan er nog steeds heel goed voor, en ik maak me ook totaal geen zorgen. Het belangrijkste is dat we nu het goede gevoel weer terugvinden.'

De aftrap in De Kuip heeft plaats om 14.30 uur.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's