FC Groningen start zonder pareltjes aan voorbereiding

Reacties

FC Groningen start zaterdag de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Waar de Noorderlingen met Mike te Wierik (Heracles Almelo), Django Warmerdam (Ajax), Ritsu Doan (Gamba Osaka) en Kevin Begois (PEC Zwolle) al vier nieuwe spelers binnen hebben, denkt technisch manager Peter Jeltema dat de selectie nog niet rond is.

FC Groningen start zonder pareltjes aan voorbereiding

'De rechtsbackpositie is nog onderbezet, bovendien verwacht ik dat er in onze eigen selectie nog het nodige gebeurt', vertelt hij aan VI. De technisch manager beaamt dat er interesse is voor smaakmakers als Mimoun Mahi, Sergio Padt en Simon Tibbling. 'Al is er nog geen concrete interesse bij de club kenbaar gemaakt', laat Jeltema weten.

'Er wordt vooral nog geïnformeerd, vooral uit tweede hand. Maar dat er in onze eigen selectie nog wat gaat gebeuren is duidelijk.' Het drietal sluit overigens pas later aan: 'Ze hebben interlands gespeeld en krijgen langer vrij. Ik ga er op dit moment vanuit dat ze vervolgens weer gewoon bij ons aansluiten.'

Doan
De Trots van het Noorden verraste vorige week met het aantrekken van Ritsu Doan. De 19-jarige Japanner wordt het eerste jaar gehuurd maar FC Groningen heeft een optie tot koop bedongen. Heeft de Eredivisie er in de middenvelder een smaakmaker bij?

'In zijn eigen omgeving heeft deze jongen speciale dingen laten zien', aldus Jeltema. 'Hij kan uit het niets iets creëren. Bovendien kan hij zowel aan de zijkanten als in het centrum spelen. Wij zijn overtuigd van zijn kwaliteiten, maar we geven hem wel de tijd. Hij zal zich moeten aanpassen en ook buiten het veld zijn weg vinden. Daar krijgt hij de tijd voor. Leuk detail: er zijn al meerdere Japanners in Groningen die hun hulp hebben aangeboden.'

De Japanner wordt donderdagmiddag (16.00 uur) in Groningen gepresenteerd. Vanwege de enorme mediabelangstelling hebben de Noorderlingen besloten het persmoment live uit te zenden via het clubkanaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.