FC Groningen slaat dubbelslag met Sierhuis: 'Loerden op een opening'

Reacties

FC Groningen aasde al langere tijd op Kaj Sierhuis, zo meldt manager technische zaken Ron Jans van de noorderlingen. Maandag maakte de nummer vijftien van de Eredivisie bekend dat de aanvaller wordt gehuurd van Ajax, zoals VI onlangs al meldde.

FC Groningen slaat dubbelslag met Sierhuis: 'Loerden op een opening'

De huurdeal geldt voor anderhalf jaar en na het verstrijken ervan heeft FC Groningen een optie tot koop. Als deze wordt gelicht, treedt een overeenkomst tot medio 2023 in werking tussen Sierhuis en de noorderlingen. Het contract van de aanvaller met Ajax loopt in 2021 af. Sierhuis moet nog wel medisch worden gekeurd.

'Wij volgen Kaj Sierhuis al langer en loerden op het moment dat er bij Ajax een opening zou komen te liggen om hem over te kunnen nemen', zegt Jans op de clubsite van FC Groningen. 'Dat moment is nu daar. Kaj is een zeer interessante spits. Zijn grootste kwaliteit is scoren. Dat heeft hij in de gehele opleiding van Ajax gedaan en nu ook weer bij Jong Ajax.'

Sierhuis kwam dit seizoen tot twee Eredivisie-duels. Zowel tegen Heracles Almelo als tegen FC Emmen scoorde de in Athene geboren aanvaller niet. Sierhuis pakte afgelopen seizoen met Jong Ajax de titel in de toenmalige Jupiler League en trof deze jaargang vier keer doel op het een na hoogste niveau.

Mateo Cassierra
Mateo Cassierra bewandelt de omgekeerde route; na een halfjaar op huurbasis in Groningen vertoefd te hebben, keert de Colombiaanse aanvaller terug naar Amsterdam.

FC Groningen, dat in de eerste zeventien speelrondes slechts vijftien punten bijeen sprokkelde, legde eerder reeds Thomas Bruns (Vitesse) en Iliass Bel Hassani (AZ) vast met het oog op de tweede seizoenshelft. Beiden komen op huurbasis over.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.