FC Groningen pakt door en neemt Lundqvist over van NAC

Reacties

Ramon Pascal Lundqvist laat NAC Breda al na een half jaar achter zich. De aanvallende middenvelder vertrekt naar FC Groningen, waar hij voor vier jaar tekent. De noorderlingen maakten tevens de komst van Azor Matusiwa wereldkundig.

FC Groningen pakt door en neemt Lundqvist over van NAC

Lundqvist speelde sinds januari voor NAC, dat de 22-jarige Zweed overnam van PSV. De middenvelder speelde sinds 2013 in Eindhoven en kwam daarvoor uit in de jeugdopleiding van Kalmar FF. NAC hoopt met Lundqvist degradatie uit de Eredivisie af te wenden, maar slaagde daar niet in.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zit niet stil in zijn nieuwe functie bij Groningen. Naast Lundqvist en Matusiwa haalde hij aanvaller Gabriel Gudmundsson naar de Eredivisionist. Mo El Hankouri komt transfervrij over van Feyenoord.

Van Matusiwa was het al even bekend dat hij van Ajax naar Groningen zou vertrekken, alleen de officiële bevestiging liet op zich wachten. De middenvelder speelde dit seizoen op huurbasis voor De Graafschap, waar hij vooral in de tweede seizoenshelft een sterke indruk maakte. De 21-jarige Matusiwa kreeg deze maand tot zijn teleurstelling te horen dat er geen plek voor hem is bij Ajax.

Er komen niet alleen nieuwe spelers bij FC Groningen, er vertrekt ook een aantal. Bekijk het in ons transferoverzicht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.