FC Groningen krijgt gelijk: Te Wierik vrijgesproken

Reacties

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Mike te Wierik vrijgesproken. De ervaren verdediger van FC Groningen is daarom gewoon inzetbaar voor de duels met Ajax en FC Twente.

FC Groningen krijgt gelijk: Te Wierik vrijgesproken
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
0 - 1
Vitesse
Vitesse

Te Wierik (29) kreeg woensdag een rode kaart in het duel met Vitesse, toen hij op de enkel van Loïs Openda ging staan. Scheidsrechter Allard Lindhout nam het moment tien minuten voor rust niet waar, maar ging op aanraden van de VAR naar de beelden kijken. Daarna trok Lindhout rood. De aanklager betaald voetbal deed donderdag vervolgens een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Groningen ging daar niet mee akkoord. Volgens de club en Te Wierik zelf was de kaart onterecht gegeven, donderdagavond werd de straf aangevochten en met succes: hij is vrijgesproken van een schorsing. De tuchtcommissie van de KNVB achtte het niet bewezen dat Te Wierik zich schuldig heeft gemaakt aan ernstig gemeen spel, zo meldt FC Groningen op de clubsite.

Voor Daniël van Kaam zit dat er niet in. De jongeling kreeg rood voor hands in het duel met Vitesse en FC Groningen heeft het schikkingsvoorstel van één wedstrijd wel geaccepteerd. Daardoor is Van Kaam er niet bij als FC Groningen zaterdag naar Amsterdam afreist.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.