FC Groningen in eerste weken van 2019 zonder sterspeler Doan

Reacties

Of het in de winterstop tot een transfer komt of niet, FC Groningen kan in de eerste weken van het nieuwe jaar niet beschikken over Ritsu Doan. De vijfvoudige international van Japan kreeg woensdag te horen dat hij is opgeroepen voor de Azië Cup, die in januari wordt afgewerkt.

FC Groningen in eerste weken van 2019 zonder sterspeler Doan

Doan meldt zich op 26 december in het trainingskamp van Japan in de buurt van Tokio. Een week later vertrekt de ploeg naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar de Azië Cup (de Aziatische equivalent van het EK) dit jaar wordt gehouden.

Japan speelt in de groepsfase tegen Turkmenistan (op 9 januari), Oman (13 januari en Oezbekistan (17 januari). De finale staat geprogrammeerd op 1 februari. Viervoudig winnaar Japan geldt als toernooifavoriet.

Ervan uitgaande dat Japan ten minste de groepsfase doorkomt, mist Doan de competitiewedstrijden van FC Groningen tegen Heracles Almelo (thuis) en PSV (uit). Dringt de middenvelder met zijn land door tot de finale, dan is hij er op 2 februari in Tilburg ook nog niet bij tegen Willem II.

In de selectie van Japan zitten nog meer bekende namen. Zo is ook Maya Yoshida (ex-VVV) van de partij. Opmerkelijke afwezigen zijn aanvaller Shinji Okazaki (Leicester City) en Shinji Kagawa (Borussia Dortmund). 

In de VI van deze week is een uitgebreid verhaal over Ritsu Doan te lezen. Dit artikel verschijnt later deze woensdag op VI PRO.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.