FC Groningen helpt Nick Bakker na ruim een jaar van clubloze status af

Reacties

Nick Bakker is van zijn clubloze status af. De verdediger trainde sinds deze zomer mee bij FC Groningen en heeft donderdag zijn handtekening gezet onder een contract tot het einde van het seizoen. Voor Bakker is het daarmee een terugkeer bij de club die hem opleidde.

FC Groningen helpt Nick Bakker na ruim een jaar van clubloze status af
© Pro Shots

Hij doorliep de jeugdopleiding van Groningen en dat resulteerde in een debuut op 19 februari 2012. Tot een definitieve doorbraak bij de club van zijn geboortestad leidde dat niet, want de nu 31-jarige Bakker kwam tot slechts zes optredens in de hoofdmacht. Via FC Emmen en SC Heerenveen kwam hij vervolgens tot 150 wedstrijden in het betaald voetbal.

Vorig jaar maakte Bakker de overstap van Heerenveen naar Al-Arabi uit Qatar, maar op zijn verzoek werd zijn contract zonder een wedstrijd gespeeld te hebben ontbonden. Privé-omstandigheden bemoeilijkten een lang verblijf in het Midden-Oosten. Sindsdien was Bakker clubloos, maar volgens Groningen is hij fit om onderdeel te zijn van de wedstrijdselectie. Mogelijk is hij al inzetbaar tegen FC Eindhoven, komende vrijdag.

In januari sprak VI met de toen nog clubloze Bakker.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.