FC Groningen en ADO is duel tussen ultieme 'kaartenpakkers'

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. In een van de late wedstrijden op zaterdag stuit FC Groningen op ADO Den Haag.

FC Groningen en ADO is duel tussen ultieme 'kaartenpakkers'
Speelronde: 13
Aftrap: zaterdag 19 november, 20.45 uur
Scheidsrechter: Kevin Blom

• Tien punten uit twaalf wedstrijden; FC Groningen had zich ongetwijfeld meer voorgesteld van de eerste maanden van het seizoen. De noorderlingen totaliseren voorlopig vier punten minder dan ADO Den Haag, dat vlak voor de interlandperiode ten koste van Willem II eindelijk weer eens een overwinning realiseerde.

• FC Groningen en ADO Den Haag treden voor de 23ste keer in het strijdperk in de Eredivisie. De noorderlingen trokken vijftien keer aan het langste eind, de residentieclub won vijf keer en slechts tweemaal bleef een winnaar uit.

• ADO Den Haag incasseerde in 1981 voor het laatst géén treffer op bezoek bij FC Groningen. In de achttien daaropvolgende wedstrijden kreeg de equipe uit de Hofstad in totaal liefst 43 treffers om de oren.

• Memorabel zijn de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Europa League tussen beide clubs in 2011. ADO won in eigen huis met 5-1 en kon dus vol vertrouwen toeleven naar de return. FC Groningen sloeg echter keihard terug door ook met 5-1 te zegevieren. Uiteindelijk sleepte ADO na een gewonnen penaltyreeks het felbegeerde ticket binnen.

Lex Immers praat in 2011 na met fans na de bizarre FC Groningen - ADO Den Haag (5-1) in de play-offs om een Europees ticket.
Lex Immers praat in 2011 na met fans na de bizarre FC Groningen - ADO Den Haag (5-1) in de play-offs om een Europees ticket.

• Het treffen tussen FC Groningen en ADO Den Haag is er één tussen de koploper en de nummer twee in het 'kaartenklassement'. Spelers van de noorderlingen werden al 25 keer op de bon geslingerd (22 keer een gele kaart, drie keer een rode kaart), hun collega's van ADO Den Haag zelfs nog negen keer vaker (33 keer een gele kaart, één keer een rode kaart).

• ADO Den Haag komt de afgelopen maanden uiterst moeizaam tot scoren. Het elftal van trainer Zeljko Petrovic trof tijdens de laatste negen Eredivisie-duels nooit vaker dan eenmaal doel. In die hele reeks scoorde ADO slechts vijf keer.

• Als personificatie voor het impotente ADO geldt Mike Havenaar. De Japanse aanvalsleider trof in zijn laatste acht competitiewedstrijden geen doel, zijn langste reeks ooit zonder doelpunt.

• Tijdens de eerste twaalf speelrondes moest ADO al negen doelpunten slikken uit een standaardsituatie. Liefst vijf keer had keeper Ernestas Setkus geen antwoord op een vrije trap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.