FC Groningen duwt Willem II dieper in de problemen

De zorgen van hekkensluiter Willem II groeien verder. Ook FC Groningen wees de Tilburgers op hun tekortkomingen (0-3).

Na een moeizaam seizoen maakte Willem II een frisse start met een nieuwe trainer (Gert Heerkes) en een flink gerenoveerde spelersgroep. Maar vooralsnog levert die drastische ingreep geen successen op. Tegen FC Groningen incasseerden de Tilburgse formatie de vierde nederlaag op rij.

Zoals de verliesbeurt voor Willem II terecht was, zo kwam FC Groningen de overwinning toe. Zeker in de tweede helft kwam de ploeg van trainer Pieter Huistra beter voor de dag tegen de machteloze gastheren. De doelpunten van Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen onderstreepten het klasseverschil.

Maar de goals zeiden ook veel over de mentale weerbaarheid van Willem II. De Tilburgse formatie lijkt zich moeilijk over tegenslagen heen te kunnen zetten. In de eerste helft was de thuisploeg min of meer gelijkwaardig aan FC Groningen, hetgeen ook in het aantal kansen werd uitgedrukt.

Maar waar Willem II'ers Juha Hakola en Andreas Lasnik hun pogingen zagen stranden, deelde Tom Hiariej namens FC Groningen de eerste tik uit. De middenvelder maakte een mooie steekbal van Tim Matavz knap af. Dat bleek ook het begin van het einde voor Willem II, dat tot steeds minder in staat bleek en met een 3-0 nederlaag afdroop.