FC Groningen boekt welkom succesje tegen kwakkelend FC Twente

Reacties

FC Groningen-trainer Ernest Faber heeft weer wat lucht. Zijn ploeg boekte in eigen huis een broodnodige 1-0 zege op FC Twente, dat daardoor in de onderste regionen van de Eredivisie blijft bivakkeren.

FC Groningen boekt welkom succesje tegen kwakkelend FC Twente

Vorig seizoen maakten beide ploegen nog gigantische spektakelstukken van hun twee onderlinge duels. Vroeg in het seizoen eindigde de ontmoeting in Groningen in 3-4 voor FC Twente, in Enschede won FC Groningen de seizoensafsluiter juist met 3-5. Zondagmiddag vielen er in het Noordlease Stadion aanzienlijk minder treffers, maar daar zal bij de noorderlingen niemand wakker van liggen.

Het chagrijn in Groningen steeg de afgelopen periode namelijk tot grote hoogte. Met vijf punten uit vijf duels was de seizoenstart niet best en midweeks werden de amateurs van USV Hercules in het toernooi om de KNVB-beker slechts met alle mogelijke moeite geklopt. De kritiek van de supporters was dan ook niet mals en het woord 'crisis' viel veelvuldig, wat clubiconen als Rasmus Lindgren en Arjen Robben ertoe bracht om de fans via filmpjes op te roepen tot steun voor de ploeg van Faber.

Tegen het kwakkelende FC Twente leverde die steun in ieder geval weer eens drie punten op. De Tukkers verloren de eerste vier wedstrijden van de huidige jaargang, wonnen daarna wel afgetekend van FC Utrecht en kegelden de amateurs van ONS Sneek uit het bekertoernooi, maar gezien de nieuwe nederlaag in Groningen is het lek in Enschede nog niet boven. Het verlies kwam pas na rust tot stand, nadat het halverwege nog 0-0 stond.

Opluchting
De grootste kansen waren in die eerste helft al wel voor de thuisploeg geweest. Na een fantastische lange bal van Juninho Bacuna stuitten achtereenvolgens Lars Veldwijk en Mimoun Mahi op Twente-keeper Jorn Brondeel, waarna Mahi kort voor rust de allergrootste mogelijkheid kreeg. Hij kon de bal ogenschijnlijk simpel binnenschuiven, maar schoot de bal tegen verdediger Thomas Lam aan. Namens de Tukkers zag Haris Vuckic zijn inzet knap gepakt worden door Sergio Padt.

Kort na de rust brak Oussama Idrissi vervolgens wél de ban. Na een voorzet van Django Warmerdam werd het schot van Ritsu Doan gekraakt, in de kluts kwam de bal tot bij Idrissi. De buitenspeler scoorde vervolgens met het hoofd: 1-0. De uitslag had in het vervolg nog hoger kunnen uitvallen, maar onder anderen Etiënne Reijnen en Bacuna kregen de bal er niet in. Omdat Groningen stand hield - zo kreeg Twente geen penalty na vasthouden van Mike te Wierik en redde Padt goed op een schot van Adnane Tighadouini - was de opluchting na het laatste fluitsignaal groot in Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.