FC Groningen bevestigt: droomtransfer naar Barça voor Reis

Reacties

Waar al weken over werd gesproken is nu bevestigd door de clubs: Ludovit Reis verkast van FC Groningen naar Barcelona. De achttienjarige middenvelder tekent een contract tot medio 2022, met de optie voor twee extra jaren. De gelimiteerde afkoopsom in het contract van Reis bedraagt liefst honderd miljoen euro.

FC Groningen bevestigt: droomtransfer naar Barça voor Reis

Reis brak vorig seizoen door bij FC Groningen en heeft inmiddels vijftig duels in het eerste elftal achter zijn naam staan. Barcelona volgde de middenvelder al langere tijd en tast diep in de buidel voor hem. Met de overstap is minimaal 3,25 miljoen euro gemoeid, inclusief bonussen kan het naar verluidt ruim 7,5 miljoen euro worden.

Jeugdinternational Reis start de voorbereiding volgend seizoen bij de hoofdmacht van Barcelona, daarna wordt bekeken wat zijn traject gaat worden. Het is vooralsnog niet het plan dat Reis in zijn eerste jaar bij Barça verhuurd wordt aan een andere club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Barcelona is het dit seizoen al de tweede aanwinst van Nederlandse bodem. Een klein half jaar geleden werd Frenkie de Jong van Ajax al vastgelegd, hij maakt net als Reis deze zomer de overstap naar Catalonië. Met Matthijs de Ligt volgt mogelijk een derde Nederlandse aanwinst, de verdediger van Ajax wordt al langer gelinkt aan Barça.

Bij FC Groningen zijn ze trots op de deal met de Europese grootmacht. Scheidend algemeen directeur Hans Nijland: 'In 23 jaar tijd heb ik namens FC Groningen zaken mogen doen met grote clubs in binnen- en buitenland, maar deze transfer met één van de grootste clubs ter wereld is een prachtig slotakkoord.'

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus ziet deze transfer als een boodschap naar de jeugd. 'Deze transfer toont aan dat het voor jonge talentvolle spelers mogelijk is om zich bij FC Groningen onder professionele begeleiding en in een topsportomgeving stevig te ontwikkelen en vanuit Groningen direct de overstap te maken naar een wereldberoemde club als Barcelona. Maar het allergrootste compliment gaat uit naar Ludovit Reis zelf.'

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Reis
Meer over L. Reis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.