FC Groningen akkoord met Barcelona over droomtransfer Reis

Reacties

Ludovit Reis mag zich op korte termijn speler van Barcelona noemen. De Spaanse grootmacht heeft een akkoord bereikt met FC Groningen over de transfersom die moet worden betaald voor de middenvelder.

FC Groningen akkoord met Barcelona over droomtransfer Reis

De pas achttienjarige Reis brak vorig seizoen door bij FC Groningen en heeft inmiddels al meer dan vijftig duels in het eerste elftal achter zijn naam staan. Barcelona volgt de middenvelder al langere tijd en maakte de interesse enig tijd geleden officieel. Vrijdag bereikten de clubs een akkoord over de transfer.

Zaakwaarnemer Aleksandar Bursac verwacht op korte termijn met Reis naar Barcelona te vliegen om de transfer af te ronden. 'De clubs zijn er financieel uit en wij weten wat hij daar kan gaan verdienen. Dat is het probleem ook niet, maar Ludo moet het daar eerst zelf ervaren. Er komt nogal wat bij een dergelijke transfer kijken natuurlijk, maar gelukkig is hij mentaal heel sterk', aldus Bursac tegen Voetbal International.

Het is de verwachting dat Reis de voorbereiding op het volgende seizoen meedraait met het eerste elftal van Barça. Vervolgens wordt bepaald waar de middenvelder precies staat in zijn ontwikkeling om een vervolgtraject samen te stellen, dat vermoedelijk zal bestaan uit het spelen van wedstrijden voor Barcelona B. 'Daar gaan we allemaal over praten als we naar Barcelona gaan.'

Barcelona betaalt een miljoenenbedrag voor Reis, die uitvoerig is gescout door de club en voor wie er een langdurig contract klaarligt. 'Dat is een proces van vele maanden. Ludovit is een aanjager en heeft een fantastische timing. Natuurlijk is er nog een lange weg te gaan om basisspeler te worden in het eerste van Barcelona, maar dat beseft hij zelf ook echt wel. Dit is gewoon een geweldige kans voor hem', besluit Bursac.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.