FC Groningen - FC Twente: het spektakel-affiche van vorig seizoen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. FC Groningen stuit zondag voor eigen publiek op FC Twente.

FC Groningen - FC Twente: het spektakel-affiche van vorig seizoen
 
Speelronde6
Aftrap14.30 uur
ScheidsrechterMartin van den Kerkhof

• FC Groningen is na de matige start (vijf punten uit vijf wedstrijden) wel toe aan een succesje. Bij FC Twente was de stemming deze week uitstekend na de 4-0 zege op FC Utrecht, maar de Tukkers staan er met drie punten nog altijd beroerd voor.

• Op basis van de eerdere resultaten is het voorspellen van een winnaar onbegonnen werk. FC Groningen zette veertien van de 37 eerdere Eredivisie-thuisduels met FC Twente in winst om, maar ging ook twaalf keer onderuit. Het treffen bleef elf keer onbeslist.

FC Twente haalde vorige week uit tegen FC Utrecht.

• Afgelopen seizoen mondden de confrontaties tussen FC Groningen en FC Twente uit in spektakelstukken met een triomf voor de bezoekers. In het Hoge Noorden werd het 3-4 en in Enschede 3-5. Geen enkel ander affiche leverde meer dan deze vijftien goals op.

• FC Groningen wacht inmiddels al tien Eredivisie-wedstrijden op het houden van de nul. Alleen in 2008 zetten de noorderlingen een zwakkere reeks neer in dit opzicht met negentien achtereenvolgende duels zonder clean sheet.

• De toeschouwers in het Noordlease Stadion zagen dit kalenderjaar al zeven gelijke spelen. Het clubrecord van FC Groningen aangaande het aantal remises in thuisduels in een kalenderjaar is acht en dateert uit 1990, 1995 en 1997.

FC Groningen verslikte zich vorige week tegen NAC Breda.

• FC Twente leed in zijn laatste zes uitwedstrijden in de Eredivisie een nederlaag. Alleen in 1969 zetten de Tukkers een nog slechtere serie neer met acht verliespartijen op rij in duels buiten Enschede.

• Lukt het FC Twente eindelijk om twee competitieduels op rij in winst om te zetten? De laatste keer dat de Tukkers daarin slaagden was in januari van dit jaar.

De laatste vijf edities van FC Groningen - FC Twente:

SeizoenUitslag
2012/130-3
2013/141-1
2014/152-2
2015/161-1
2016/173-4
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.