FC Emmen vindt nieuwe spits: Hoesen keert terug in de Eredivisie

Reacties

Twee weken na het verstrijken van de transferdeadline heeft FC Emmen toch nog een nieuwe spits vastgelegd. Danny Hoesen (32) heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend op De Oude Meerdijk.

FC Emmen vindt nieuwe spits: Hoesen keert terug in de Eredivisie
© Pro Shots

De nummer zestien van de Eredivisie polste de afgelopen weken meerdere transfervrije aanvallers. Ook de naam van Jürgen Locadia kwam voorbij. De 29-jarige aanvaller speelde in een ver verleden nog in de jeugdopleiding van Emmen, voordat hij bij PSV doorbrak in het betaald voetbal.

Via Brighton & Hove Albion, 1899 Hoffenheim, Cincinnati FC, VfL Bochum belandde hij afgelopen zomer bij Persepolis FC in Irak. Daar kwam hij voor de jaarwisseling tot zes treffers in negen competitieduels. Emmen-voorzitter Ronald Lubbers zou hem graag terughalen naar zijn geboortestad. De spits zelf lijkt daar ook wel voor open te staan, maar juridisch ligt zijn komst redelijk ingewikkeld.

Ook Hoesen was al langer in beeld. De ervaren spits speelde de afgelopen jaren voor Austin FC, waar zijn contract per 1 januari afliep. De afgelopen weken hield hij zijn conditie op peil door mee te trainen bij Jong Ajax. Hoesen maakte zijn laatste minuten in Amerika op 30 oktober, met een korte invalbeurt in de MLS Cup play-offs. Hij heeft nu een contract voor een half jaar getekend in Emmen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.