FC Emmen verslaat Werder ondanks doelpunt Klaassen

FC Emmen heeft dinsdag vertrouwen getankt in een oefenduel met Werder Bremen. De ploeg van Dick Lukkien won met 2-1. Davy Klaassen was trefzeker voor de Duitsers.

Emmen begon met veel vaste krachten in Leer. Ook aanwinst Reuven Niemeijer, die vorige week overkwam van Heracles Almelo, stond aan de aftrap. Werder Bremen startte met meer reserves, al stonden debutant Nuri Sahin en Klaassen wel  in het veld.

Na een klein half uur opende de nummer veertien van de Eredivisie de score: Alexander Bannink bekroonde een lange bal van Nick Bakker. Emmen was zelfs dicht bij een tweede treffer via een kopbal op de lat van Wouter Marinus. In de tien minuten voor rust kreeg Klaassen twee goede mogelijkheden op de gelijkmaker, waarvan hij de tweede benutte.

Ook in de tweede helft bleef de Bundesliga-ploeg dominant en werd Klaassen gevaarlijk, maar alleen Emmen kwam nog tot scoren. In de vijftigste minuut bekroonde Niemeijer zijn officieuze debuut met de winnende treffer na een snelle vrije trap van Emmen.