FC Emmen sorteert in Deventer en Groningen alvast voor op uittocht

Reacties

FC Emmen zal mede als gevolg van degradatie veel spelers zien vertrekken. De club hoopt daarom op korte termijn de eerste versterkingen te begroeten.

FC Emmen sorteert in Deventer en Groningen alvast voor op uittocht
© Pro Shots

De Drenten zijn momenteel met diverse spelers in gesprek, waaronder oude bekende Jeroen Veldmate. De 32-jarige verdediger van Go Ahead Eagles is over een aantal weken transfervrij en speelde in het seizoen 2017/18 ook al voor FC Emmen.

Daarnaast heeft FC Emmen twee spelers van FC Groningen op de korrel. De transfer van verdediger Leonel Miguel (20) bevindt zich in de eindfase, ook middenvelder Oussama El Azzouzi (19) staat in de belangstelling van de Drenten.

FC Emmen hoopt daarnaast eind deze week op duidelijkheid van Caner Cavlan en Nick Bakker. Beide spelers hebben een aflopend contract en FC Emmen wil graag met hen door. De vraag is alleen of beide verdedigers dit als gevolg van de degradatie zelf nog zien zitten. Huurlingen Michael Verrips (Sheffield United), Luka Adzic (Anderlecht) en Jean-Pierre Rhyner (Cadíz) zullen vertrekken. Daarnaast lopen de contracten van Hilal Ben Moussa, Keziah Veendorp, Robbert de Vos, Paul Gladon, Marko Kolar, Denis Granecny, Ricardo van Rhijn, Felix Wiedwald, Stefan van der Lei en Ferhat Görgülü allemaal af. Dennis Telgenkamp stopt.

FC Emmen zal als gevolg van de afdaling naar de Eerste Divisie flink moeten snijden in zijn spelersbudget, wat ook gevolgen zal hebben voor duurbetaalde spelers als Sergio Peña en Miguel Araujo. De eerste vertrekker werd maandag al bekend. Simon Tibbling, na Marko Kolar met een transfersom van enkele tonnen de duurste aankoop uit de clubhistorie, vertrekt naar Randers FC uit Denemarken. De middenvelder kwam afgelopen zomer over van Brøndby IF, maar slaagde niet in Drenthe. Zijn contract liep nog een jaar (met optieseizoen) door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.