FC Emmen over salarisgebouw: 'We betalen serieus geld alleen voor absolute kwaliteit'

Reacties

De financiële slagkracht van FC Emmen zorgt hier en daar voor verbazing. Voorzitter Ronald Lubbers snapt die meer dan gewone belangstelling voor dat deel van de financiën van zijn club.

FC Emmen over salarisgebouw: 'We betalen serieus geld alleen voor absolute kwaliteit'
© Pro Shots

In tegenstelling tot FC Groningen en SC Heerenveen maakte de post salarissen van FC Emmen sinds de start van het afgelopen seizoen een flinke groei door. De Drenten zijn op dit moment de enige club in de regio noord met twee spelers buiten de EU – Sergio Peña en Miguel Araujo - op de loonlijst, goed voor een minimaal salaris van ruim vier ton. Onlangs kreeg Sergio Padt, grootverdiener bij FC Groningen, uit Drenthe een salarisvoorstel van vergelijkbare orde.

Dat maakt bij andere clubs nieuwsgierig. Hoe kan het dat FC Emmen ineens kan concurreren met clubs met een veel groter salarisgebouw? Is er aan De Oude Meerdijk sprake van externe financiering? Voorzitter Ronald Lubbers ontkent: 'Daar doen wij niet aan.' Wel geeft hij aan dat enkele personen met een groot FC Emmen-hart garanties hebben afgegeven als vangnet indien financiële prognoses niet worden gehaald. 'Daardoor kunnen wij scherp aan de wind zeilen.'

Lubbers snapt wel dat zijn club met buitengewone belangstelling wordt bekeken. Ook omdat zijn club vorig seizoen de inkomsten uit de transfer voor Kjell Scherpen direct in de begroting gebruikte, maar nu nog geen transfer gedaan heeft en wel vergelijkbare lasten heeft.

'Wat wij doen is financieel zeer uitdagend en gaat op een bepaald moment mogelijk ook een probleem worden. De salarissen worden namelijk hoger en hoger. Tegelijkertijd is het ook belangrijk om duidelijk te maken dat de verschillen in de salarissen onderling groot zijn. Iedereen weet wat Peña en Araujo hier verdienen. Dat is serieus geld dat we uitgeven, maar wel voor absolute kwaliteit. Dat zien ze in de kleedkamer ook. Daar is nul commentaar over.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.