FC Emmen licht optie in contract Ajax-doelwit Scherpen

Reacties

Ajax zal een transfersom moeten neerleggen om de komst van Kjell Scherpen officieel te kunnen maken. FC Emmen heeft het aflopende contract van de doelman maandag verlengd.

FC Emmen licht optie in contract Ajax-doelwit Scherpen

In de tot medio 2019 doorlopende verbintenis van Scherpen zat een optie, waardoor Emmen de keeper tot de zomer van 2020 vast kon leggen. Zoals al aangekondigd heeft Emmen van die optie gebruik gemaakt. Daarmee voorkomt de club uit Drenthe een transfervrij vertrek van de negentienjarige Scherpen naar Amsterdam.

Ajax wordt al geruime tijd in verband gebracht met Scherpen en zondag, voor aanvang van de competitietopper tegen PSV, bevestigde directeur voetbalzaken Marc Overmars dat hij druk bezig is met de komst van de keeper. 'Die willen we absoluut hebben', zei Overmars over Scherpen. 'Het is een talentvolle keeper, die in onze ogen hele grote stappen kan gaan maken. Wij willen hem graag hier erbij hebben en met hem aan de slag gaan.'

Emmen-selectie
Emmen heeft ook de optie in het aflopende contract van Jafar Arias gelicht. Alexander Bannink, Anco Jansen, Michael de Leeuw, Wouter Marinus en Nico Neidhart beschikten al over een contract tot medio 2020 en Michael Chacón en Glenn Bijl liggen nog tot de zomer van 2021 vast. Op dit moment bestaat de selectie van Emmen voor het seizoen 2019/20 daardoor uit negen spelers.

Een tiental spelers heeft een formele opzegbrief gekregen. Dit betekent echter niet dat Emmen niet met een aantal in gesprek zal gaan over een nieuwe verbintenis. Het gaat hierbij om Hilal Ben Moussa, Emil Bijlsma, Henk Bos, Jason Bourdouxhe, Stef Gronsveld, Gersom Klok, Kasper Oldenburger, Tim Siekman, Dennis Telgenkamp en Keziah Veendorp.

Alle andere contractspelers in de eerste selectie zijn momenteel in gesprek met de club of hebben inmiddels een aanbieding voor verlenging ontvangen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.