FC Emmen legt vinger op de zere plek na dreun in Almere: 'Een pijnlijke conclusie'

Reacties

Na de 2-0 nederlaag in Almere staat FC Emmen op de rand van de afgrond. Doelman Mickey van der Hart en spelmaker Mark Diemers leggen de vinger op de zere plek na het teleurstellende optreden in de play-offs.

FC Emmen legt vinger op de zere plek na dreun in Almere: 'Een pijnlijke conclusie'
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
2 - 0
FC Emmen
FC Emmen

Almere blies Emmen omver in de openingsfase. Dat overleefden de bezoekers nog, maar in de tweede helft ging het alsnog mis voor de ploeg van Dick Lukkien. 'Almere was aan de bal én zonder bal de betere ploeg. We hebben gewoon volledig terecht verloren', concludeert Van der Hart. 'We zijn afgetroefd in de duels en kwamen niet aan ons spel toe… Vandaag was alles gewoon slecht bij ons. Dan krijg je dit als resultaat en heb je eigenlijk niets te klagen', aldus de doelman.

'Dat is een pijnlijke conclusie. Het was gewoon een waardeloze pot van onze kant, maar we zitten nog in de wedstrijd. We zijn halverwege. Ik weet dat wij veel beter kunnen. We hebben vaker dit jaar een achterstand omgedraaid en laten zien dat we kunnen voetballen. Daar moeten we nu vanuit gaan. We zullen ongelooflijk hard aan de bak moeten, maar we zijn er nog zeker niet uit', verzekert Van der Hart.

'Je gaat nu met een heel erg klotegevoel de bus in, maar de trainer heeft ook gezegd: "We gaan niet zielig doen. We nemen hem op de kin. We moeten verder, hiervan leren en analyseren hoe Almere zondag pijn kunnen doen." Dat is nu de mindset', vertelt de ervaren keeper.

Diemers
'Teleurstellend', beaamt Diemers. 'Almere was vanaf het begin beter, zeker de openingsfase. Dan verdedig je met man en macht. Daarna kregen we zelf wat momentjes. Maar in de tweede helft geven we twee goals weg. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Zondag staat ons bij de return een lastig karwei te wachten', stelt de middenvelder.

Diemers baalt dat de bezoekers totaal niet aan hun eigen spel toekwamen in Almere. 'Dat stelt me eigenlijk het meest teleur: dat we in fases helemaal niet aan het voetballen komen. Dat is helaas geen incident, want dat is tegen NAC ook gebeurd. Blijkbaar is het zo dat als de druk er écht op komt, dat we met zijn allen niet thuisgeven. Dat is niet goed, natuurlijk.'

Zo 11 jun. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.