FC Emmen krijgt pak slaag van Feyenoord: 'Met een klotegevoel die bus in'

FC Emmen speelde woensdag zijn laatste oefenwedstrijd voor de herstart van de Eredivisie. De Drentse formatie ging in een benefietduel met Feyenoord hard onderuit: 5-0. Middenvelder Mark Diemers en trainer Dick Lukkien stonden na afloop dan ook niet vrolijk te kijken.

'We weten dat Feyenoord een paar klassen sterker is. We proberen er dan op onze eigen manier een wedstrijd van te maken. We zijn niet van inzakken, dan wordt het misschien 2-0. We kunnen onze eigen spelprincipes trainen, dat hebben we gedaan vandaag. In de eerste helft geven we twee kansen weg en scoren ze twee keer, dat is de kwaliteit van een topclub', aldus Diemers tegen ESPN.

'We weten dat je van Feyenoord kan verliezen, ik maak me geen zorgen. Maar de kansen die we krijgen, moeten er tegen topploegen ook in. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt', had hij nog te melden na de wedstrijd tegen zijn voormalig werkgever.

Coach Lukkien was iets somberder gestemd. 'De uitslag is te hoog, we hebben de goals redelijk cadeau gegeven, vind ik. We waren aan de bal te slordig om een rol van betekenis te spelen, dus ik ben niet zo heel tevreden', aldus Lukkien, die ook nog aanstipte wat er voor hem in het bijzonder uitsprong in negatieve zin.

'Je moet af en toe ook de bal achter hun verdediging leggen als er vijftig meter achter hun verdediging ligt, daarin waren we te voorspelbaar. Na rust ging het wel iets beter. Ik ga al met al met een klotegevoel die bus in, want 5-0 is veel te hoog. We moeten de goede dingen eruit halen, maar dat is op dit moment even lastig.'

Emmen overwintert op de zestiende plaats in de Eredivisie. De rood-witten komen meteen in de eerste wedstrijd van 2023 weer in actie, ze trappen op vrijdag 6 januari het voetbaljaar op gang in Enschede met een uitwedstrijd tegen FC Twente.