FC Eindhoven met drie spelers in Elftal van de Week

Reacties

De verrassende zege van FC Eindhoven op titelkandidaat NEC in de Jupiler League bleef uiteraard niet onopgemerkt. Naast tweevoudig doelpuntenmaker Elton Kabangu veroverden de verdedigers Rodney Klooster en Hervé Matthys een plek in het elftal van de week. Voor de matig presterende ploeg van trainer David Nascimento, spelend zonder de disciplinair geschorste topscorer Mart Lieder, was de zege een welkome opsteker.

FC Eindhoven met drie spelers in Elftal van de Week

Hekkensluiter Jong FC Utrecht verraste ook met een overwinning. Onder aanvoering van de bij de beste elf uitverkoren aanvallers Mohamed Mallahi en Nick Venema wonnen de Utrechtse beloften bij Jong AZ. Ook FC Dordrecht, qua punten de beste ploeg van het kalenderjaar 2018, levert met Robert Mutzers en Andreias Calcan twee spelers. De ploeg van Gérard de Nooijer zegevierde knap met 1-3 bij FC Emmen.

André Vidigal van Fortuna Sittard mag natuurlijk niet ontbreken. Met drie goals in een half uur zette hij de Limburgers op het juiste spoor bij Almere City FC. De Portugese flankspeler liep echter wel een blessure op waardoor hij nog voor rust gewisseld moest worden. Doelman Yannick van Osch (die met de beloften van PSV de traditionele beloftentopper tegen Jong Ajax won), verdediger Lorenzo Pique van FC Oss en de jonge middenvelder van FC Den Bosch Kevin Felida completeren de beste elf van speeldag 32.

De koppositie in de Jupiler League werd verspeeld, maar NEC leidt nog wel met twee spelers in het individueel klassement. Arnaut Groeneveld blijft eerste staan. Ferdi Kadioglu vindt op plek twee Fortunees Perr Schuurs naast zich. Mark Diemers (De Graafschap), Sonny Stevens (Go Ahead Eagles) en Andrija Novakovich (Telstar) maken ook nog aanspraak op een topklassering.

SPELERSKLASSEMENT NA 32 SPEELRONDEN:

#Speler (Club)Gemiddelde
1Arnaut Groeneveld (NEC)6,73
2Perr Schuurs (Fortuna Sittard)6,64
 Ferdi Kadioglu (NEC)6,64
4Mark Diemers (De Graafschap)6,60
5Sonny Stevens (Go Ahead Eagles)6,59
6Andrija Novakovich (Telstar)6,58
7Rody de Boer (Telstar)6,53
 Branco van den Boomen (FC Eindhoven)6,53
9Lisandro Semedo (Fortuna Sittard)6,50
10Xavier Mous (FC Oss)6,47

Toelichting: Spelers komen in aanmerking voor een plek in het individueel klassement als zij in tweederde van de gespeelde wedstrijden een cijfer hebben gekregen. Een speler krijgt een cijfer als hij minimaal een half uur heeft meegespeeld in een wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.