FC Dordrecht rolt thuis rode loper uit voor FC Twente

Zonder zich bovenmatig in te spannen heeft FC Twente ruim gewonnen bij FC Dordrecht, dat schutterde in de verdediging (0-4).

De wedstrijd aan de Krommedijk was halverwege al gespeeld, aangezien FC Twente op dat moment met 4-0 leidde tegen tien man van FC Dordrecht. Er werd de Tukkers voor rust geen strobreed in de weg gelegd. Sterker nog, de bezoekers kregen de doelpunten cadeau.

In de negende minuut opende Hakim Ziyech de score door attent te reageren op een te korte kopbal van William Troost-Ekong richting doelman Filip Kurto. De middenvelder kwam er slim tussen en zette Twente vroeg op voorsprong. Elf minuten later ging Kurto in de fout: bij een hoekschop miste hij de bal en Andreas Bjelland maakte dankbaar gebruik van de blunder.

In de 25ste minuut bood ook Funso Ojo de helpende hand door zijn eigen doelman te passeren en weer een minuut later volgde de nieuwe tegenslag voor Dordrecht toen Ilias Haddad met een directe rode kaart van het veld gestuurd werd. Na een overtreding op de doorgebroken Luc Castaignos stuurde scheidsrechter Kevin Blom de verdediger van het veld.

Youness Mokhtar bepaalde in de 44ste minuut de ruststand op 0-4, waardoor de tweede helft ook schriftelijk afgedaan had kunnen worden. Robbert Schilder en Jesús Corona kregen nog wel kansen op meer, maar de tweede helft bleef zonder treffers.

Door het gelijkspel van Feyenoord bij Vitesse (0-0) klimt FC Twente naar de derde plaats met 21 punten uit twaalf duels. De Rotterdammers hebben evenveel punten, maar een minder doelsaldo. FC Dodrecht blijft met vijf punten hekkensluiter.