FC Dordrecht op zoek naar opvolger voor 'te professionele' De Nooijer

Reacties

Technisch directeur Peter Drijver van FC Dordrecht is geschrokken van de impact na zijn uitspraak over de inmiddels ontslagen trainer Gérard de Nooijer. Drijver noemde hem 'te professioneel'.

FC Dordrecht op zoek naar opvolger voor 'te professionele' De Nooijer

'Verkeerde woordkeuze, dom van me, had ik beter anders kunnen zeggen', erkent Drijver. Er volgde veel kritiek op de uitspraak van de directeur, ook van spelers. 'Je kunt een trainer niet verwijten te professioneel te zijn', zei aanvoerder Antonio Stankov verbaasd.

De manier van communiceren blijft intrigeren. Drijver had ook gewoon naar buiten kunnen brengen dat de trainer was ontslagen vanwege de slechte resultaten en de bijbehorende laatste plaats. 'Had gekund, maar dat is me te makkelijk', bevestigt de directeur. 'Het had een hoop ophef gescheeld, dat snap ik. Ik heb op mijn flikker gehad, ja, dat mag je gerust weten.'

Hoe nu verder? is de vraag die gesteld moet worden door FC Dordrecht. 'We overhaasten het niet, gaan zorgvuldig te werk', stelt Drijver als de nieuwe coach ter sprake komt. Hij en algemeen directeur Hans de Zeeuw verkondigen dezelfde route. 'Er zijn twee mogelijkheden. Het liefst hebben we een trainer met het oog op de toekomst. Mocht dat niet lukken, dan moeten we overbruggen en een interim aanstellen voor dit seizoen en de tijd nemen om de juiste man voor volgend seizoen binnen te halen.'

Momenteel fungeert Scott Calderwood als interim-trainer bij de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdagavond (aftrap 20.00 uur) nemen De Schapenkoppen het op tegen RKC Waalwijk.

In de nieuwste VI en op VI PRO meer over het Dordts kampioenschap schuld afschuiven, waarin ook De Nooijer zelf reageert op zijn ontslag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.