FC Den Bosch krijgt gelijk in zaak tegen Amerikaanse aandeelhouders

Reacties

FC Den Bosch is in het gelijk gesteld in een arbitragezaak tegen een deel van de Amerikaanse aandeelhouders van de club. De betreffende aandeelhouders weigerden om aan hun betalingsverplichting te voldoen en worden nu gedwongen om dat alsnog te doen.

FC Den Bosch krijgt gelijk in zaak tegen Amerikaanse aandeelhouders
© Pro Shots

Den Bosch raakte in conflict met een deel van de aandeelhouders, die naar verluidt hun aandelen willen verkopen. Vooruitlopend daarop al stoppen met de betalingen aan de club mag echter niet, zo werd bepaald in een arbitrale procedure. De betreffende aandeelhouders moeten de club alsnog betalen en zijn ook veroordeeld in alle kosten rond de zaak.

'Het incasseren van de bedragen is nu de volgende uitdaging', laat Daan Folgering van LXA Advocaten weten namens Den Bosch. 'Het is buitengewoon vervelend voor FC Den Bosch dat zij een arbitrale procedure moest starten, omdat een aantal Amerikaanse aandeelhouders weigert te betalen. Er kan FC Den Bosch geen enkel verwijt worden gemaakt, aangezien het een harde verplichting betreft en de betrokken investeerders geen enkele gegronde reden hebben om niet te betalen.'

Den Bosch presenteerde in 2021 de Pacific Media Group (PMG) als nieuwe eigenaar. De club ontdook regelgeving van de KNVB over het controleren van nieuwe aandeelhouders door de aandelen te verdelen onder PMG en een aantal individuen die bij het investeringsfonds betrokken zijn. Zo kwamen ze afzonderlijk uit op minder dan 25 procent en hoefde deze groep geen informatie te delen met de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Den Bosch
Meer over FC Den Bosch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.