FC Den Bosch huurt verdediger van Manchester City

Reacties

Luke Mbete speelt dit seizoen op huurbasis bij FC Den Bosch. De negentienjarige verdediger komt op huurbasis over van Manchester City om de ploeg van Tomasz Kaczmarek in de komende maanden te versterken.

FC Den Bosch huurt verdediger van Manchester City
© Pro Shots

Mbete doorliep verschillende jeugdteams van de Engelse nationale ploeg en heeft inmiddels drie wedstrijden in de hoofdmacht van de treble-winnaar achter zijn naam staan. Om wat meer ervaring op te doen, verhuurde City de Engelse jeugdinternational in het voorbije seizoen aan kleinere clubs uit de buurt: eerst Huddersfield Town, daarna Bolton Wanderers.

'Ik heb voor FC Den Bosch gekozen vanwege het sportieve plan wat hier ligt', zegt Mbete. 'Ik heb gesproken met de trainer en technisch manager. Het plan wat zij mij lieten zien sprak me meteen aan. Er is hier iets positiefs gaande, wat in combinatie met hard werk een speciale transitie kan creëren. De ploeg wil goed voetbal spelen met een hoge intensiteit. Dat ligt mij goed.' 

Een goede verdediger is geen overbodige luxe in De Vliert, de club uit de Brabantse hoofdstad incasseerde vorig seizoen liefst 85 doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie, een score waar geen enkele club ook maar bij in de buurt kwam. Mbete is de tweede Brit in de clubgeschiedenis, eerder dit jaar had de club de Schot Ibane Bowat al op huurbasis weggeplukt bij Fulham.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Den Bosch
Meer over FC Den Bosch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.