FC Augsburg meldt captain Gouweleeuw alvast wanneer het huwelijk eindigt

Reacties

De samenwerking tussen Jeffrey Gouweleeuw en FC Augsburg zal nog maximaal één jaar duren. De clubleiding heeft zijn Nederlandse aanvoerder nu al laten weten dat zijn contract, dat in de zomer van 2024 afloopt, sowieso niet verlengd zal worden.

FC Augsburg meldt captain Gouweleeuw alvast wanneer het huwelijk eindigt
© Pro Shots

Technisch directeur Stefan Reuter legt aan BILD uit dat hij graag open en eerlijk wilde zijn naar Gouweleeuw. 'Jeff is een zeer waardevolle speler voor ons', zegt hij. 'Maar de seizoensanalyse heeft aangetoond dat we een nieuwe structuur en hiërarchie willen. Daarom hebben we Jeff al vroeg laten weten dat zijn contract, dat in 2024 afloopt, niet verlengd zal worden.'

Gouweleeuw speelt al sinds 2016 voor Augsburg, dat de verdediger destijds overnam van AZ, en kwam tot dusver tot 205 wedstrijden voor de club. In het afgelopen seizoen was hij bij 32 van de 34 competitiewedstrijden basisspeler en droeg hij de aanvoerdersband om zijn arm. Gouweleeuw was in de vorige drie seizoenen de captain van Augsburg.

Voor komend seizoen lijkt hij de band kwijt te raken, al wordt dat niet bevestigd door Reuter. BILD noemt Niklas Dorsch (25), Ermedin Demirovic (25) en Felix Uduokhai (25) als de topkandidaten om de nieuwe aanvoerder te worden.

Of Gouweleeuw na de mededeling van Reuter van plan is om bij Augsburg te blijven, is onduidelijk. Hij mist waarschijnlijk sowieso de start van het nieuwe seizoen, omdat de verdediger met een voetblessure kampt en volgens lokale media geopereerd moet worden. Gouweleeuw ontbreekt vanwege zijn blessure ook op het trainingskamp dat Augsburg momenteel belegt in Oostenrijk.

Aan het einde van het afgelopen kalenderjaar zocht VI Jeffrey Gouweleeuw op in Augsburg: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.