'Fati geeft niets om financiële situatie Barça en wil blijven'

Reacties

Ansu Fati is van plan om zijn aflopende contract bij Barcelona te verlengen. Dit stellen Spaanse media aan de hand van gesprekken met zaakwaarnemer Jorge Mendes. Fati is na een geweldige start in Camp Nou herstellende van een blessure.

'Fati geeft niets om financiële situatie Barça en wil blijven'
© Imago

Dit seizoen werd Fati nog niet opgenomen in de wedstrijdselecties van trainer Ronald Koeman, maar de aanvaller is zo goed als hersteld van een zware knieblessure. Hij werd de jongste doelpuntenmaker ooit in de Champions League en staat inmiddels op dertien doelpunten in de hoofdmacht.

De Europese topclubs houden de contractsituatie van Fati goed in de gaten, volgend jaar loopt de in Guinee-Bissau geboren jongeling uit zijn contract. Van een transfervrij vertrek lijkt echter geen sprake. Cadena SER schrijft dat Fati bij zijn zaakwaarnemer en de club heeft aangegeven dat het zijn prioriteit is om bij Barça te blijven.

Mundo Deportivo weet dat Fati tijdens een etentje met Mendes heeft gesproken over zijn toekomstige contract. De zaakwaarnemer gaf aan dat door de huidige financiële situatie van de club er geen topaanbieding zal komen, maar daar zou Fati geen problemen mee hebben. Hij wil volgens de Catalaanse sportkrant dolgraag slagen bij Barça. Fati kreeg dit seizoen rugnummer 10, wat jarenlang gedragen werd door Lionel Messi.

Samen met de spoedige terugkeer van Fati is de toekomstige contractverlenging goed nieuws voor Koeman, die in de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Bayern München weinig te kiezen had voorin. Barça ging uiteindelijk met 0-3 onderuit, Memphis Depay en debutant Luuk de Jong startten samen voorin. Naast Fati liggen ook Sergio Agüero en Ousmane Dembélé al langer in de lappenmand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.