Manchester City heeft zaterdag een overtuigende zege geboekt op Crystal Palace. De ploeg van Pep Guardiola nam daarmee revanche voor de zeperd tegen Wolverhampton Wanderers voor de winterstop.

Crystal Palace
0 - 2
Manchester City

Guardiola stelde noodgedwongen een extreem aanvallende ploeg op in Selhurst Park. Door blessures van Aymeric Laporte, Nicolás Otamendi, John Stones én Kyle Walker moest de Spanjaard improviseren in zijn defensie. Middenvelders Fernandinho en Rodri vormden het centrum van de defensie, maar dat bleek geen probleem. City had namelijk zo'n tachtig procent balbezit, grotendeels rond het zestienmetergebied van de thuisploeg.

Palace diende City in twee van de laatste drie ontmoetingen puntenverlies toe en probeerde dat kunstje zaterdag te herhalen met een zeer verdedigende speelstijl. Vijf minuten voor rust wist City toch een bres te slaan in de muur van de thuisploeg. Bernardo Silva vond het hoofd van Gabriel Jesus, die tussen twee boomlange Palace-verdedigers knap raak kopte via de binnenkant van de paal: 0-1.

Een minuut later sloegen de bezoekers nogmaals toe, ditmaal na een prachtige aanval. Via Kevin De Bruyne, Jesus en Benjamin Mendy kwam de regerend kampioen er razendsnel uit. David Silva sloot aan en werd met een schitterend wippertje op maat bediend door Raheem Sterling. De Spanjaard nam de bal ineens op de volley en passeerde doelman Wayne Hennessey: 0-2.

In de tweede helft kreeg City aan de hand van de uitblinkende Sterling nog meerdere grote kansen op de 0-3, maar het vizier stond niet op scherp. Aan de andere kant waren invaller Christian Benteke en Wilfried Zaha nog gevaarlijk, maar City kwam niet in de problemen.

Door de overtuigende zege in Londen loopt City weer iets in op koploper Liverpool. Het verschil bedraagt nu vijf punten, The Reds spelen zondag nog tegen Manchester United.