Fanatieke aanhang Eintracht komt met duidelijk statement

Reacties

De harde kern van Eintracht Frankfurt-supporters heeft maandagavond een duidelijk signaal afgegeven. De fans bleven massaal thuis om zo een statement te maken tegen Bundesliga-voetbal op de maandagavond.

Fanatieke aanhang Eintracht komt met duidelijk statement
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
1 - 2
Union Berlin
Union Berlin

Eintracht speelde maandag een thuiswedstrijd tegen promovendus Union Berlin. Een belangrijk duel, de thuisploeg heeft de punten hard nodig om ook volgend seizoen Europees voetbal te spelen. Desalniettemin bleven de tribunes van de harde kern leeg. In plaats daarvan hing er een groot spandoek met een streep door het woord Montag. Eintracht ging prompt met 1-2 onderuit, waardoor de club nu gepasseerd is op de ranglijst door Union Berlin.

Het statement van de Eintracht-supporters is opvallend, aangezien de maandagregeling al is afgeschaft voor het seizoen 2021/22, wanneer het huidige tv-contract afloopt. De fans zouden het graag een jaar vervroegd zien worden.

In Duitsland heerst er een lange traditie van in het weekend naar het stadion gaan, wat normaal gesproken gepaard gaat met een biertje voor- en achteraf. Sinds het seizoen 2017/18 wordt er ook op maandagavond gevoetbald om de Europa League-clubs meer rust te geven. Daarnaast is het ook aantrekkelijk voor de televisiestations, die zo minder wedstrijden tegelijk hoeven uit te zenden.

Al vanaf de eerste maandagwedstrijd wordt er in de Duitse stadions geprotesteerd tegen die beslissing, maar voorlopig blijft de deadline van 2021 staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.