Fan duwt speler omver: cruciale Ligue 2-wedstrijd gestaakt

Reacties

De wedstrijd tussen Bordeaux en Rodez in de Franse Ligue 2 is vrijdagavond kort na de openingstreffer van de bezoekers gestaakt. Lucas Buades zette Rodez verrassend op voorsprong en werd vervolgens omvergeduwd door een toeschouwer die het veld op was gekomen.

Fan duwt speler omver: cruciale Ligue 2-wedstrijd gestaakt
© Pro Shots
Bordeaux
Bordeaux
0 - 1
Rodez
Rodez

De belangen waren vrijdag groot voor Bordeaux op de laatste speeldag in de Ligue 2. De club degradeerde vorig seizoen voor het eerst sinds 1991 en was dit seizoen lang op weg naar een snelle terugkeer. Op de voorlaatste speeldag verloor Bordeaux de tweede plek - en dus een promotieplaats - aan FC Metz.

Daardoor was de club vrijdag afhankelijk van de nummer twee. Metz moest verliezen van nummer vier Bastia, terwijl Bordeaux zelf moest winnen van Rodez. Omdat de Ligue 1 komend seizoen maar achttien teams telt in plaats van twintig, zijn er op het tweede niveau maar twee promotieplaatsen te verdienen. Verliezen van Rodez zou hoe dan ook nog een seizoen Ligue 2 betekenen voor Bordeaux.

Het doelpunt van Buades deed dus pijn in Stade Matmut Atlantique. Een persoon had er zo veel moeite mee, dat hij zich niet meer kon beheersen. Hij betrad het veld en gaf de doelpuntenmaker een duw. Buades ging naar de grond en scheidsrechter Nicolas Rainville legde het duel stil. De wedstrijd werd uiteindelijk niet meer uitgespeeld, waardoor de promotiestrijd tussen Metz en Bordeaux hoe dan ook niet vrijdagavond beslist zou worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.