Familiewissel Steijn pakt perfect uit in Heerenveen

Reacties

Interim-coach Johnny Jansen had zijn eerste overwinning als interim-coach van SC Heerenveen bijna te pakken. Twee goals van Michel Vlap werden echter in het Abe Lenstra Stadion in de slotfase nog teniet gedaan door Sem Steijn.

Familiewissel Steijn pakt perfect uit in Heerenveen
sc Heerenveen
sc Heerenveen
2 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

VVV-Venlo reisde zonder Ralf Seuntjens af naar Heerenveen. Na afloop van het met 4-1 gewonnen duel met De Graafschap beklaagde Seuntjens zich over zijn plek op de bank. De aanvaller zei dat hij uit de basis was gehaald omdat hij na dit seizoen vertrekt bij VVV. Ook stelde hij dat andere jongens niet fit waren. Het leverde hem een disciplinaire schorsing op. Manager voetbalzaken Stan Valckx legde voor de camera's van FOX Sports uit de schorsing te betreuren, maar dat Seuntjens dingen heeft gezegd die niet zo vriendelijk waren voor de club, de staf én zijn collega-spelers. Valckx benadrukte dat het een besluit was van de club én niet van coach Maurice Steijn.

Hoewel VVV en Heerenveen met evenveel punten (37) aan het duel begonnen, was er op het veld wel een groot verschil zichtbaar. De Venlonaren speelden lamlendig, terwijl de Friezen juist vrijuit speelden. Nadat Mitchell van Bergen eerst nog op de lange benen van Lars Unnerstall stuitte, kwam de dikverdiende voorsprong na 28 minuten er alsnog voor Heerenveen. Na een fraaie steekpass van Yuki Kobayashi was het Michel Vlap die zijn vijftiende van het seizoen binnenwerkte. Daarmee heeft Heerenveen nu voor het eerst in de historie twee spelers (Vlap en Sam Lammers) die in één seizoen minstens vijftien keer scoren. Beiden stonden op vijftien goals na die openingstreffer.

In het resterende uur hadden beide mannen nog voldoende tijd om dat totaal op te vijzelen. En dat gebeurde ook. Nadat Jay-Roy Grot namens VVV de gelijkmaker had genoteerd, was het wéér Vlap die het deed voor de thuisploeg. Op aangeven van Van Bergen kopte hij alweer zijn zestiende van het seizoen tegen de touwen: 1-2.

Daarmee leek Vlap interim-coach Jansen, die aangaf definitief hoofdcoach te willen worden in Heerenveen, zijn eerste overwinning te schenken. Na de puntendeling tegen FC Groningen (1-1) en de nederlaag tegen Heracles Almelo (2-1) waren drie punten dichtbij. Totdat Sem Steijn, de zeventienjarige zoon van coach Maurice, acht minuten na zijn invalbeurt bij de tweede paal de 2-2 tegen de touwen werkte op aangeven van Grot. En dus blijven Heerenveen en VVV ook na dinsdagavond in puntenaantal gelijk staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Vader en zoon Steijn vielen elkaar terecht in de armen na gelijkmaker'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
FC Groningen
34
13
6
15
39-41
-2
45
9
ADO Den Haag
34
12
9
13
58-63
-5
45
10
Willem II
34
13
5
16
58-72
-14
44
11
sc Heerenveen
34
10
11
13
64-73
-9
41
12
VVV-Venlo
34
11
8
15
47-63
-16
41
13
PEC Zwolle
34
11
6
17
44-57
-13
39
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.