Falkenburg hoopt op stunt: 'AZ moet, Go Ahead mag'

Het competitieduel AZ – Go Ahead Eagles van zondagmiddag is voor Erik Falkenburg een bijzondere confrontatie. De middenvelder van Go Ahead keert terug bij de club waar hij de afgelopen drie seizoenen voetbalde.

Falkenburg hoopt op stunt: 'AZ moet, Go Ahead mag'

Falkenburg speelde in drie seizoenen 44 competitiewedstrijden voor AZ, maar kwam niet meer in de plannen voor van trainer Gertjan Verbeek. Vorig seizoen werd hij daarom al enkele maanden verhuurd aan NEC, waarna afgelopen zomer een tijdelijke overgang naar Go Ahead volgde. In Deventer is Falkenburg door zijn hattrick tegen RKC Waalwijk (1-4) van de vorige speelronde nu al uitgegroeid tot publiekslieveling.

De 25-jarige middenvelder koestert geen revanchegevoelens richting AZ. 'Ik heb er drie seizoenen gespeeld, maar ik wil me zondag niet in het bijzonder bewijzen. Voor mij is het belangrijker dat we met Go Ahead een goede wedstrijd spelen. We zijn het seizoen uitstekend begonnen en die lijn willen we doortrekken tegen AZ.'

Volgens Falkenburg liggen er voor zijn huidige zijn team kansen in Noord-Holland. 'AZ móét. Go Ahead mag. Dat is een belangrijk verschil', stelt hij. 'Ik denk dat er tegen AZ wel wat mogelijk is voor ons.’ Met acht punten uit vijf duels staat de Deventer club als promovendus verrassend in de subtop. ‘Maar ons eerste doel is en blijft lijfsbehoud', vervolgt Falkenburg.

De oud-Spartaan is pas een paar weken Eagle, maar voelt zich al thuis in de karakteristieke Adelaarshorst. 'Dit is een prachtige traditieclub, dat is ook één van de redenen dat ik voor Go Ahead gekozen heb. Ik ben blij dat ik voor zo’n mooie club mag spelen.' Ook op persoonlijk vlak heeft Falkenburg zijn plekje al gevonden in Overijssel. 'Ik ben gelijk in Deventer gaan wonen. Ik voel me hier thuis.' (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen