FA schorst Liverpool-talent na denigrerende imitatie van Kane

Reacties

Harvey Elliott is in de komende twee weken, tot 24 oktober, niet inzetbaar voor Liverpool. De FA heeft de aanvaller op de vingers getikt na een video waarin Elliott Harry Kane belachelijk maakte.

FA schorst Liverpool-talent na denigrerende imitatie van Kane
© Pro Shots

De zestienjarige Elliott maakte tijdens de Champions League-finale van afgelopen seizoen, toen hij overigens nog geen speler van Liverpool was, een video van zichzelf waarin hij zichzelf voordeed als Tottenham Hotspur-spits Kane. Elliott gebruikte daarbij wat scheldwoorden, deed zichzelf voor als een gehandicapte en plaatste de beelden op Snapchat. Een onschuldig dolletje, zo dacht hij, maar de zaak kreeg een staartje.

De Engelse voetbalbond FA zag de video en startte een onderzoek. 'Het is duidelijk dat de speler probeerde om Harry Kane na te doen op een denigrerende en beledigende manier', meldt de bond. Elliott heeft zijn excuses aangeboden, maar ontliep een straf niet. Hij is voor twee weken geschorst en moet een boete van zo'n 400 euro betalen.

Elliott maakte afgelopen zomer de overstap van Fulham naar Liverpool en maakte vorige maand in de League Cup-wedstrijd tegen MK Dons zijn debuut in het eerste elftal. Afgelopen weekend zat hij op de bank bij de competitiezege op Leicester City, maar na de interlandperiode mag hij niet mee naar de uitwedstrijd tegen Liverpools aartsrivaal Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Meer H. Elliott
Meer over H. Elliott
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.