FA onderzoekt Chelsea-rel reserves Man United

De Engelse voetbalbond (FA) start een onderzoek naar de ongeregeldheden na afloop van de topper tussen Chelsea en Manchester United. Enkele reserves van United gingen op de vuist met stewards van de thuisploeg.

FA onderzoekt Chelsea-rel reserves Man United

Patrice Evra, Paul Scholes, John O'Shea, Ji-Sung Park, Carlos Tévez, Gerard Piqué en Gary Neville waren na afloop van de 2-1 nederlaag van Manchester United bezig met een looptraining. Toen stewards van Chelsea de voetballers verzochten een bepaald gedeelte van het veld niet te gebruiken, omdat dat moest worden gemaaid en geprepareerd voor het komende Champions League-treffen met Liverpool, leidde dat tot een woordenwisseling met Evra.

'Patrice werd fors beledigd door iemand van de staf van Chelsea', herinnerde Tévez zich. 'Hij wilde een verklaring en vanaf dat moment wilden die mensen Patrice te lijf gaan. Het is logisch dat wij probeerden onze ploeggenoot te verdedigen, maar in een mum van tijd waren we omsingeld door stewards van Chelsea. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Ik denk dat televisiebeelden duidelijk laten zien dat wij werden geprovoceerd. Als de FA een onderzoek opent, zullen we maar al te graag meewerken en onze versie van het gebeuren vertellen.'

Bondswoordvoerder Andrin Cooper kondigde via persbureau Press Association aan dat de FA een onderzoek start. 'We zullen niets hebben aan het rapport van de scheidsrechter, want die zat toen al in de kleedkamer. Maar we zullen Chelsea vragen of we beelden van hun televisiekanaal kunnen gebruiken.'

Manchester United en Chelsea strijden samen om de titel in de Premier League. Met nog twee duels op het programma hebben beide clubs evenveel punten, alleen het doelsaldo van The Mancunians is beter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen