Extra puzzel Advocaat na KNVB-nieuws over schorsingen

Reacties

De spoeling in de verdediging van Feyenoord was al dun, maar voor de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen tegen PEC Zwolle wordt dat er niet minder op. De KNVB heeft laten weten dat de schorsingen van vorig seizoen blijven staan voor komend seizoen en dus ook die van Eric Botteghin.

Extra puzzel Advocaat na KNVB-nieuws over schorsingen
© Pro Shots

Feyenoord opent op 12 september het nieuwe Eredivisie-seizoen op bezoek bij PEC Zwolle. Dick Advocaat zag in de voorbereiding met Sven van Beek een van zijn vier centrale verdedigers langdurig wegvallen en Feyenoord kondigde dan ook aan op zoek te gaan naar een nieuwe centrale verdediger. Advocaat heeft immers alleen de keuze uit Marcos Senesi, Botteghin en George Johnston. Laatstgenoemde speelde echter nog geen minuut in de Eredivisie en Botteghin moet de eerste wedstrijd tegen PEC Zwolle dus nog een schorsing uitzitten.

Want hoewel het afgelopen Eredivisie-seizoen werd stilgelegd vanwege het coronavirus, blijven de schorsingen gewoon staan. Dat betekent niet alleen dat Botteghin de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen aan zich voorbij moet laten gaan, maar ook Grégoire Amiot (Fortuna Sittard), Elton Kabangu (Willem II), Aaron Meijers (ADO Den Haag), Jordens Peters (Willem II) en Melle Meulensteen (RKC Waalwijk).

Ook in het KNVB-bekertoernooi zijn er enkele Eredivisie-clubs die het de eerstvolgende wedstrijd zonder bepaalde spelers moet doen. Zo liepen Klaas-Jan Huntelaar (Ajax) en Sean Klaiber (FC Utrecht) een schorsing op in de halve finale van vorig seizoen tussen FC Utrecht en Ajax en zij moeten komend seizoen de eerste wedstrijd laten schieten. Klaiber zou eigenlijk de bekerfinale tegen Feyenoord missen, maar ook die werd geschrapt na de uitbraak van het coronavirus. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.