Extra boete moet knuffelgedrag op Belgische velden voorkomen

Reacties

In België moet het afgelopen zijn met het te innige knuffelgedrag op de voetbalvelden. Het vooruitzicht van een boete van tienduizend euro moet zorgen voor gepaste afstand.

Extra boete moet knuffelgedrag op Belgische velden voorkomen
© Pro Shots

De innige knuffels op de Belgische velden na een doelpunt of wissel waren een doorn in het oog van een groeiende groep mensen. Premier Alexander De Croo had zich eerder deze week geschaard achter de onvrede. 'Ik begrijp dat er in het voetbal emoties zijn, maar men moet die op een andere manier kunnen kanaliseren. Ik begrijp dat dat de gewoonte is op een voetbalveld, maar wij hebben ook zoveel gewoontes moeten opgeven.'

De Belgische clubs trokken zich de groeiende kritiek aan. De overkoepelende Pro League kondigde maatregelen aan om het ongeoorloofde knuffelgedrag in te tomen. Mocht een club op het hoogste niveau zich niet houden aan de afspraken, dan kan er een boete van maximaal tienduizend euro volgen. Een speler moet in dat geval 750 euro overmaken. Een speciale Match Delegate zal moeten toezien of een sanctie op zijn plaats is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.