Ex-Roda JC-spits Koné stevent bij Levante af op record

Arouna Koné kan zaterdag tijdens het thuisduel van Levante met Granada (18.00 uur) een persoonlijk record vestigen. De Ivoriaanse spits staat bij het verrassend presterende Levante op zestien officiële treffers. Een doelpunt volstaat om zijn productiefste jaargang ooit te overtreffen.

Ex-Roda JC-spits Koné stevent bij Levante af op record

In het seizoen 2004/05 maakte Koné zestien treffers voor Roda JC; vijftien in de Eredivisie, één in het toernooi om de Amstel Cup. Voor Levante scoorde Koné, deze jaargang gehuurd van Sevilla, veertien keer in de Primera División en tweemaal om de Copa del Rey.

Met zijn serie voor Roda JC verdiende de aanvaller destijds een overgang naar PSV. Daar haalde hij weliswaar twee keer de dubbele cijfers, maar nooit kwam Koné in de buurt van zijn totaal bij Roda JC.

Met zijn huidige reeks heeft de aanvaller onlangs Felipe Caicedo afgelost als productiefste Levante-speler in één seizoen. De voorbije jaargang maakte de spits uit Ecuador veertien treffers voor De Kikkers waarvan dertien in de competitie en één in het bekertoernooi. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's