Ex-PSV'er Cássio: 'Dit is de mooiste dag van mijn leven'

Met Cássio Ramos in het doel veroverde Corinthians woensdagnacht voor het eerst in zijn bestaan de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. Voor de voormalig PSV-keeper was de 2-0 zege op Boca Juniors, na de eerder in 1-1 geëindigde heenwedstrijd, memorabel.

Ex-PSV'er Cássio: 'Dit is de mooiste dag van mijn leven'

'Dit is de mooiste dag van mijn leven', jubelde Cássio na afloop. De Braziliaan was er bij toen PSV in 2008 zowel de landstitel als de Johan Cruijff Schaal veroverde. Alleen beide keren was zijn inbreng als reserve nihil.

'Nadat we in de kwartfinale van Vasco da Gama hadden gewonnen, wist ik zeker dat we dit toernooi zouden winnen', blikt Ramos terug op het succestraject. 'De heenwedstrijd was 0-0 gebleven, tijdens de return maakte Paulinho in de 88ste minuut de enige treffer. Het elftal stond zó goed, toen wist ik dat niemand ons meer zou stoppen.'

Vanwege troebele perspectieven vertrok hij vorig jaar september uit Eindhoven. Bij Corinthians startte Cássio eveneens als reserve, maar sinds twee maanden houdt hij zijn concurrenten Júlio César en Danilo Fernandes achter zich.

'Tegen Boca Juniors voelde ik het vertrouwen van mijn ploeggenoten. Ook voor hen ben ik blij. De eenheid van onze ploeg is het geheim geweest achter dit succes.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's